חומרים לסלסילות:
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
60 גרם דבש
60 גרם שומשום
90 גרם קמח
אופן ההכנה:
לבשל את כל החומרים יחד מלבד הקמח והשומשום, עד שנמסים.
לערבב היטב ולהוסיף קמח ושומשום.
לבחוש לקבלת עיסה אחידה.
ליצוק תלוליות קטנות על תבנית עם נייר אפיה, בעזרת כפית או שקית זילוף.
לשמור על רווחים של כ- 3 ס"מ בין תלולית אחת לשנייה.
לשטח מעט בעזרת היד.
אופים ב- 180 מעלות עד שמשחים.
מניחים לדקה להצטנן.
מרימים בעדינות בעזרת סכין רחבה תלולית אחת (שהשתטחה אחרי האפייה), ומניחים במהירות מעל כוס קטנה או בתוך תבנית שקעים ליצירת כוס קטנה.
יש לעבוד במהירות מכיוון שהעוגיות מתקשות.
קרם שוקולד לבן וחלבה – יש להכין 24 שעות לפני הסלסילות:
250 סמ"ק שמנת מתוקה
חומרים:
125 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
50 גרם חלבה מפוררת
אופן ההכנה:
לחמם שמנת לסף רתיחה ולכבות את האש.
להוסיף שוקולד וחלבה.
לערבב עד שהשוקולד נמס.
לקרר ל- 24 שעות במקרר.
להקציף, לזלף בעזרת שקית זילוף לתוך הסלסילות.