סלסלת קדאיף

ל- 12 מנות:חומרים למלית:1 שמנת מתקה200 גרם שוקולד לבן סלסלת תותים או פירות יערלסלסלאות:300 גרם שערות קדאיף 120 גרם חמאה מומסת אופן ההכנה:מערבבים היטב את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת .מעצבים את השערות בתבנית מאפינס בצורת סלסלה, כך שהחלק העליון יישאר פתוח.אופים ב- 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ15-  דקות עד להזהבה.מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד רתיחה ומורידים מהאש.שמים את השוקולד הלבן בסיר עם השמנת הרותחת ומערבבים עד לתערובת אחידה. מקררים היטב במשך כמה שעות.לאחר שהתערובת מתקררת מקציפים אותה לקרם יציב. ממלאים את הקעריות בקרם שוקולד לבן.מסדרים מעל תותים טריים.מגישים עם כדור גלידה.לגיוון המנה אפשר להוסיף בתחתית הסלסלה רוטב פירות יער.חומרים לרוטב:25 גרם חמאה2 כפות סוכר150 גרם פירות יער (אפשר קפואים)אופן ההכנה:ממיסים את הסוכר בחמאה.מוסיפים את פירות יער ומערבבים.מוזגים את הרוטב בתחתית הסלסלה.

ל- 12 מנות:

חומרים למלית:
1 שמנת מתקה
200 גרם שוקולד לבן
סלסלת תותים או פירות יער

לסלסלאות:
300 גרם שערות קדאיף
120 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת .
מעצבים את השערות בתבנית מאפינס בצורת סלסלה, כך שהחלק העליון יישאר פתוח.
אופים ב- 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ15-  דקות עד להזהבה.
מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד רתיחה ומורידים מהאש.
שמים את השוקולד הלבן בסיר עם השמנת הרותחת ומערבבים עד לתערובת אחידה. 
מקררים היטב במשך כמה שעות.
לאחר שהתערובת מתקררת מקציפים אותה לקרם יציב.
ממלאים את הקעריות בקרם שוקולד לבן.
מסדרים מעל תותים טריים.
מגישים עם כדור גלידה.
לגיוון המנה אפשר להוסיף בתחתית הסלסלה רוטב פירות יער.

חומרים לרוטב:
25 גרם חמאה
2 כפות סוכר
150 גרם פירות יער (אפשר קפואים)

אופן ההכנה:
ממיסים את הסוכר בחמאה.
מוסיפים את פירות יער ומערבבים.
מוזגים את הרוטב בתחתית הסלסלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר