fbpx

סמוסה

מרכיבים לשלושה סועדיםמילוי2 כוסות של מחית תפו"אחצי כוס של אפונה ירוקה מבושלת חצי כפית שטוחה פלפל שחורכפית שטוחה אבקת צ'יליחופן כוסברה קצוצהכפית אבקת חילבה כפית אבקת אניס חצי כפית שטוחה כורכוםחופן ג'ינג'ר קצוץפלפל צ'ילי קצוץ דקשמן בצקשליש כוס שמןכוס של קמח מנופהכפית וחצי אבקת אפייה רבע כפית מלחכוס מים קרים אופן הכנהמילוי מחממים שמן במחבת מוסיפים את הצ'ילי ירוק ומטגנים ברמת מדיום עד להשחמה. מוסיפים את האפונה הירוקה, ג'ינג'ר כוסברה קצוצה, חילבה, פלפל שחור, אניס, כורכום ומלח ולטגן לשתי דקות. מוסיפים את מחית תפו"א האדמה ומערבבים יחד ומטגנים יחד למשך 5-6 דקות ומנמיכים את האש לעוד רבע שעה עשר דקות.בצק מכניסים לקערה את הקמח, מוסיפים מלח, אבקת אפייה ושמן. מוסיפים מים קרים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. נותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה עטוף במפית (לשמירת החום) ושוב לשים. חותכים את הבצק לעיגולים קטנים בקוטר של 5 ס"מ ומגלגלים את כולם לאותו הגודל וחותכים אותם באמצע. כל חצי בצק הוא בעצם סאמוסה. פותחים את פנים הבצק וממלאים אותו בתערובת שהכנו מראש. סוגרים את הבצק ומטגנים בשמן עמוק שחומם מראש עד למידת מדיום השחמת הסמוסה (חשוב להנמיך את האש כדי שהסמוסה תתבשל גם מבפנים).
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים לשלושה סועדים

מילוי
2 כוסות של מחית תפו"א
חצי כוס של אפונה ירוקה מבושלת
חצי כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה אבקת צ'ילי
חופן כוסברה קצוצה
כפית אבקת חילבה
כפית אבקת אניס
חצי כפית שטוחה כורכום
חופן ג'ינג'ר קצוץ
פלפל צ'ילי קצוץ דק
שמן
בצק
שליש כוס שמן
כוס של קמח מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה
רבע כפית מלח
כוס מים קרים

אופן הכנה
מילוי מחממים שמן במחבת מוסיפים את הצ'ילי ירוק ומטגנים ברמת מדיום עד להשחמה. מוסיפים את האפונה הירוקה, ג'ינג'ר כוסברה קצוצה, חילבה, פלפל שחור, אניס, כורכום ומלח ולטגן לשתי דקות. מוסיפים את מחית תפו"א האדמה ומערבבים יחד ומטגנים יחד למשך 5-6 דקות ומנמיכים את האש לעוד רבע שעה עשר דקות.

בצק מכניסים לקערה את הקמח, מוסיפים מלח, אבקת אפייה ושמן. מוסיפים מים קרים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. נותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה עטוף במפית (לשמירת החום) ושוב לשים. חותכים את הבצק לעיגולים קטנים בקוטר של 5 ס"מ ומגלגלים את כולם לאותו הגודל וחותכים אותם באמצע. כל חצי בצק הוא בעצם סאמוסה. פותחים את פנים הבצק וממלאים אותו בתערובת שהכנו מראש. סוגרים את הבצק ומטגנים בשמן עמוק שחומם מראש עד למידת מדיום השחמת הסמוסה (חשוב להנמיך את האש כדי שהסמוסה תתבשל גם מבפנים).

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר