סמיפרדו (גלידה ביתית) עם הנחה משמעותית באחוזי השומן

 

שיעור בהיסטוריה
למעט האפיזודה החולפת שבתמונה הימנית, לא נכנסתי למטבח עד לשנות השלושים שלי… במהלך השנים והארוחות שחלפו מאז, גיליתי שאני מתייחסת להכנת אוכל קצת כמו אל חיבוק לאנשים שאני אוהבת ולפעמים, כמו 'תרפיה בבישול'…
אותן הקערות, אותה התספורת ובי-די-יוק אותו תלתל סורר על המצח…

המתכון להכנה בתבנית מוארכת אחת.
לרפד תבנית מוארכת בניילון נצמד, כך שיישארו לו שוליים רחבים שניתן יהיה לסגור מעל.

לשים בקערה:

2/3 כוס רסק פרי לפי טעמכם (אפרסקים, פירות יער, שזיפים, מנגו או תערובת שלהם)
בקערה להקציף לקצף נוקשה:
2 חלבונים
1/4 כוס אבקת סוכר
בקערה אחרת להקציף לקצף בהיר ותפוח:
2 חלמונים
1/4 כוס אבקת סוכר
בקערה שלישית להקציף קלות:
2/3 כוס גבינת ריקוטה 5% ללא מלח
2/3 כוס שמנת לבישול/ קפה 10%

להוסיף את הפרי לתערובת הריקוטה והשמנת, ולערבב
להוסיף לאותה הקערה את החלמונים ולערבב היטב.
להוסיף באיטיות את קצף החלבונים אל שאר התערובת, ולערבב בזהירות.
למזוג את תכולת הקערה לתוך התבנית המרופדת בניילון נצמד.
לסגור את שני קצוות הניילון מעל לתערובת, לכסות את התבנית היטב בניילון נוסף ולשים בפריזר ל- 12 שעות.
כ- 20 דקות לפני ההגשה, להעביר את התבנית למקרר לריכוך.
לפרוס לפרוסות בסכין חדה ולהגיש. 

הערות:
אפרסקים, נקטרינות ושזיפים מומלץ לקלוף, לפחות באופן חלקי.
אחד הניסיונות שלי היה עם ריקוטה עיזים – מומלץ מאוד לאוהבי חלב עיזים.

הספר יצא במהדורה אלקטרונית בלבד
http://mendele.co.il/?wpsc-product=pinatohel






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה