מצרכים
1 כרובית
1 עגבנייה
2 לחמניות
עלי רוקט
לציפוי הכרובית
50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
25 מ"ל מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל מתוק
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית אבקת בצל
מעט מלח
פלפל שחור
צ'ילי (לפי הטעם – אופציה)
לרוטב
1 פלפל אדום
1 עגבנייה
1 בצל קטן
1-2 שום
30 גר' שקדים קלויים
30 גר' אגוזי לוז קלויים
פלפל אדום
חומץ שרי
שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
חממו מראש תנור ל- 200 מעלות.
בינתיים הכינו את כל הירקות:
הניחו במגש פלפל אדום, עגבנייה ובצל.
אפו במשך כ-45 דקות.
לצורך הכנת ציפוי הכרובית, ערבבו את כל הרכיבים בקערה.
חתכו את הכרובית בלי להסיר את השורש.
חצו את הכרובית וחתכו את שני החצאים לפרוסות כדי להכין 2 סטייקים.
מזגו את הרוטב על הכרובית.
הניחו אותה על מגש עם נייר אפייה והכניסו לתנור.
כאשר הירקות עשויים ברמה של 20%, קלפו פלפל אדום, עגבנייה ובצל.
הוציאו את החלק הפנימי של הפלפל האדום.
הקציפו את כל מרכיבים ברוטב.
הוסיפו שמן כדי שתתקבל תערובת סמיכה.
להכנת הסנדוויצ'ים חיתכו את הלחמנייה לשניים.
הרכבת הכריך
מרחו את הרוטב, הניחו את סטייק הכרובית, פרוסות עגבנייה ורוקט.
טיפ
תוכלו להכין פתיח למנה: לחתוך כרובית לחתיכות קטנות ולטבול ברוטב.
מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה