רכיבים:
100 גר' פסטרמה פרגית טירת צבי חתוכה לרצועות
1 לחמניה לבנה
3 כפות רוטב פירי פירי
צרור עלי רוקט
1 בצל סגול פרוס
ו עגבניה קלופה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
פותחים את הלחמניה ומורחים כף של רוטב פירי פירי.
מחממים את המחבת עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל כ- 5 דק'.
מוסיפים את רצועות הפסטרמה לטיגון של עוד דקותיים.
מוסיפים את קוביות העגבניה והפטרוזיליה הקצוצות ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים כמות נדיבה של רצועות פסטרמה ומוסיפים עלי רוקט.
חומרים לרוטב פירי פירי (לכ- 3 סנדוויצ'ים):
1/2 כוס שמן זית
5 פלפלי חלפינו קצוצים
4 פלפלים ירוקים חריפים
2 כפות פפריקה מתוקה
5 שיני שום
3 כפות חומץ תפוחים
מלח
אופן ההכנה:
מטגנים את כל החומרים מלבד החומץ בשמן זית על אש קטנה כ- 10 דק' ומצננים.
מוסיפים את החומץ ומערבבים למחית חלקה.
בוזקים מלח.