סנייה כרובית ואיירן

סנייה היא תבנית אפייה עגולה בערבית, וכל התבשילים שמכינים בתהליך של אפייה בתנור עם רוטב נקראים סנייה. סנייה כרובית היא הגרסה הקלה והצמחונית של טכניקת בישול זו

סנייה היא תבנית אפייה עגולה בערבית, וכל התבשילים שמכינים בתהליך של אפייה בתנור עם רוטב נקראים סנייה.
סנייה כרובית היא הגרסה הקלה והצמחונית של טכניקת בישול זו.

חומרים עבור 4 מנות:
1 כרובית מפורקת לפרחים
1/2 ליטר איירן של "גד"
2 שיני שום כתוש
4 כפות שמן זית
מלח,פלפל שחור גרוס
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית סומק או פפריקה מתוקה לקישוט
2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש. מסדרים בשכבה אחת בתבנית אפייה עגולה.
אופים בתנור 25-35 דקות עד קבלת צבע זהוב יפה לכרובית.
במקביל מערבבים באותה קערה את האיירן בתוספת מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה ושתי כפיות קורנפלור.
מוציאים את התבנית מהתנור.
יוצקים את הרוטב מעל.
מחזירים לתנור ל- 5 דקות נוספות.
להגשה מפזרים סומק או פפריקה מעל, ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר