fbpx

סנייה כרובית ואיירן

סינייה היא תבנית אפייה עגולה בערבית, וכל התבשילים שמכינים בתהליך של אפייה בתנור עם רוטב נקראים סנייה. סנייה כרובית היא הגרסה הקלה והצמחונית של טכניקת בישול זו.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

סינייה היא תבנית אפייה עגולה בערבית, וכל התבשילים שמכינים בתהליך של אפייה בתנור עם רוטב נקראים סנייה.
סנייה כרובית היא הגרסה הקלה והצמחונית של טכניקת בישול זו.

חומרים עבור 4 מנות:
1 כרובית מפורקת לפרחים
1/2 ליטר איירן של "גד"
2 שיני שום כתוש
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית סומק או פפריקה מתוקה לקישוט
2 כפיות קורנפלור

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה 180 מעלות, מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש, ומסדרים בשכבה אחת בתבנית אפייה עגולה,
אופים בתנור 25-35 דקות עד קבלת צבע זהוב יפה לכרובית.
במקביל מערבבים באותה קערה את האיירן בתוספת מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה ושתי כפיות קורנפלור.
מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים את הרוטב מעל, ומחזירים לתנור ל- 5 דקות נוספות.
להגשה מפזרים סומק או פפריקה מעל, ומגישים חם.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר