ספגטי אליאוליו עגבניות וטוב טעם

ל-4 אנשיםחומרים:1 חבילה ספגטי שטוח – מבושלת, מסוננת ומשומנת20 יח' עגבניות שרי – שטופות וחצויות20 יח' זיתי קלמטה מגולענים1 חבילה טוב טעםמלח, פלפל שחור גרוס, סומקחומרים לרוטב אליאוליו:9 שיני שום פרוסות20 עלי אורגנו טרי (2 גבעולים קטנים)1 יח' צ'ילי אדום טרי – פרוס1/4 כוס שמן זיתאופן ההכנה:מחממים מחבת גדולה או ווק על אש בינונית.ומוסיפים את שמן הזית וכל חומרי הרוטב.מטגנים מעט תוך ערבוב מתמשך בכף עץ כ-3 דקות.מוסיפים למחבת את הספגטי ומערבבים היטב כ-2 דקות.מוסיפים למחבת את העגבניות, התבלינים וזיתי הקלמטה.ממשיכים לערבב ולפזר את כל החומרים באופן שווה כ-5 דקות.מעבירים את הספגטי מהמחבת לקערת הגשה.מפוררים ומפזרים את גבינת הטוב טעם (בעזרת הידיים, קצת נדבק לא נורא) על כל שטח פני הספגטי, ומגישים מייד.המלצת השף:ניתן לערבב את הספגטי במחבת עם מלקחיים.ניתן להוסיף גבינה צהובה בסגנון הולנדי של "מחלבת טרה" מגורדת, בנוסף לגבינת טוב טעם.ניתן להחליף את הצ'ילי בפלפל גמבה.צילום: שי אפגין

ל-4 אנשים

חומרים:
1 חבילה ספגטי שטוח – מבושלת, מסוננת ומשומנת
20 יח' עגבניות שרי – שטופות וחצויות
20 יח' זיתי קלמטה מגולענים
1 חבילה טוב טעם
מלח, פלפל שחור גרוס, סומק

חומרים לרוטב אליאוליו:
9 שיני שום פרוסות
20 עלי אורגנו טרי (2 גבעולים קטנים)
1 יח' צ'ילי אדום טרי – פרוס
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה או ווק על אש בינונית.
ומוסיפים את שמן הזית וכל חומרי הרוטב.
מטגנים מעט תוך ערבוב מתמשך בכף עץ כ-3 דקות.
מוסיפים למחבת את הספגטי ומערבבים היטב כ-2 דקות.
מוסיפים למחבת את העגבניות, התבלינים וזיתי הקלמטה.
ממשיכים לערבב ולפזר את כל החומרים באופן שווה כ-5 דקות.
מעבירים את הספגטי מהמחבת לקערת הגשה.
מפוררים ומפזרים את גבינת הטוב טעם (בעזרת הידיים, קצת נדבק לא נורא) על כל שטח פני הספגטי, ומגישים מייד.

המלצת השף:
ניתן לערבב את הספגטי במחבת עם מלקחיים.
ניתן להוסיף גבינה צהובה בסגנון הולנדי של "מחלבת טרה" מגורדת, בנוסף לגבינת טוב טעם.
ניתן להחליף את הצ'ילי בפלפל גמבה.

צילום: שי אפגין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר