ספגטי ראגו ברווז ופירות יבשים

 

חומרים להכנת מנת רוטב ספגטי:
1 יח' חזה ברוז (100 – 150 גר')
3 כפות משמש יבש קצוץ דק
3 כפות שזיץ יבש קצוץ דק
2 כפות קוקוס יבש קצוץ דק
2 כפות קוקוס יבש קצוץ דק
2 כפות צנוברים
2 כפות חמאה / מרגרינה
2 כוסות יין אדום – יבש
1/2 כפית שום כתוש
1 כף עירית קצוצה
1 כוס ציר בקר (למי שיש) או 1 כוס מים
3 כפות בצלצלי שאלוט קצוצים דק
1 כף דבש
1 כף גבינת פרמז'ן
1/4 חבילת ספגטי
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
הכנת הברווז:
חורצים עם סכין את השומן של הברווז ומניחים על מחבת כשהצד של השומן כלפי מטה.
מטגנים 10 דקות על אש נמוכה בצד של העור ו- 3 דקות נוספות בצד השני.
קוצצים דק ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:
מטגנים את בצלי השאלוט עם חצי מכמות החמאה/המרגרינה ואת הפירות היבשים כ – 5 דקות.
מוסיפים שום, צנוברים וממשיכים לטגן.
מוסיפים את הדבש, היין האדום ומבשלים 5 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים ציר בקר (או כוס מים) ומצמצמים את הרוטב עד אשר יסמיך.
מתבלים במלח ופלפל.
במקביל לרוטב מבשלים הספגטי במים רותחים עם מעט מלח.

אופן הגשה:
כשהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה מכבים את האש, מוסיפים את רצועות הברווז והספגטי, מוסיפים את שארית החמאה ומערבבים היטב.
מקשטים בעירית קצוצה ופרמז'ן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה