ספינג' אלגנטי

מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת, מציע מתכון שהופך את הסופגנייה הקלאסית לספינג' מרוקאי המוגש כאן בגרסה אלגנטית בתוספת רטבים מיוחדים

לסדר את הספינג' במגש ולפזר אבקת סוכר מעל או סוכר רגיל. צילום פינטרסט
לסדר את הספינג' במגש ולפזר אבקת סוכר מעל או סוכר רגיל. צילום פינטרסט

חומרים  להכנת 30 יחידות

1 קילו קמח

1 כף גדושה שמרים

1 כוס סוכר

קורט מלח

שמן

אבקת סוכר

צילום פינטרסט
צילום פינטרסט

אופן ההכנה

להכניס את הקמח השמרים והמלח לקערת המיקסר.

להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה, להוסיף מים קרים ולהמשיך לערבל.

להמשיך להוסיף מים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

לכבות את המיקסר, לכסות את קערת המיקסר עם הבצק.

לתת לבצק לנוח לתפיחה במשך 30 עד 45 דקות

לשים על הכיריים סיר עם שמן עמוק ולחמם לחום בינוני עד גבוה.

להרטיב את הידיים בשמן, ליצור עיגול עם חור באמצע.

להכניס לשמן ולטגן.

להוציא עם כף מחוררת, לנער מהשמן מעל לסיר.

לספוג את השמן עם נייר מגבת.

לסדר במגש ולפזר אבקת סוכר מעל או סוכר רגיל.

צילום פינטרסט
צילום פינטרסט

אפשרות נוספת

ניתן להכין כדורים קטנים ויפים ולשפד אותם על שיפוד עץ.

הצעת השף לשדרוג המנה

לטבול בציפוי סוכריות, דבש, דבש עם סוכר, או שוקולד מומס – כיד המלך.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה