ספר התענוגות

ב- 1970 יצא לאור ספרו של עמוס קינן "ספר התענוגות", ואילו ב- 1972 הופיע ספרו של העיתונאי יואל מרקוס, "ספר היין". והנה, מדינה שלמדה לבשל מתחיה בת-אורן מאכלים של צנע, שמעה וקראה פתאום על צלי ארנבת ביין, עוף מוקרם בגבינה וצלי חזיר (טפו, טפו, טפו); ומגוון אופני הכנה של שרימפס (טפו כנ"ל), ועל יינות בורדו, אלזס ובורגון

ספר התענוגות
עמוס קינן
זמורה – ביתן, מוציאים לאור
מחיר מומלץ לצרכן 89 ₪


השנים 1970 ו- 1972 היו רבות משמעות ושנים מכוננות בספרות החיים הטובים הישראלית.
ב- 1970 יצא לאור ספרו של עמוס קינן "ספר התענוגות", ואילו ב- 1972 הופיע ספרו של העיתונאי יואל מרקוס, "ספר היין".
והנה, מדינה שלמדה לבשל מתחיה בת-אורן מאכלים של צנע, שמעה וקראה פתאום על צלי ארנבת ביין, עוף מוקרם בגבינה וצלי חזיר (טפו, טפו, טפו); ומגוון אופני הכנה של שרימפס (טפו כנ"ל), ועל יינות בורדו, אלזס ובורגון.
זה היה המהפך שקדם למלחמת יום כיפור ולמהפך המפלגתי שהגיע לאחר מכן ב- 1977.

מחבר "ספר התענוגות", עמוס קינן, שהיום שומעים הרבה יותר על בתו רונה קינן המוכשרת מאשר עליו ועל דעותיו השנויות במחלוקת; היה והנו סופר, עיתונאי, ואיש הבוהמה ז"ל של תל-אביב (איפה דן בן אמוץ, עוד איש מטבח של פעם?).

המתכונים ראויים להכנה ולאכילה, אך כוחו של הספר באווירה המיוחדת שהוא משדר – והסיפורים שמסביב, לפני המתכונים וביניהם.
למשל הסיפור על הדלפק – שהנו המקום הנכון להתעכב לידו לאחר יום עבודה. הכוונה לדלפקי הבר אותם מוצאים בערים רבות בעולם, ואילו אצלנו "מה שהורג את הבן אדם בישראל זה שמהעבודה הוא הולך ישר הביתה".
אפילו סלט החסה מקבל אצל קינן, שבילה שנים אחדות בצרפת ובעיקר בפריז, איזה טעם נוסטלגי המעורר חשק להכינו.
"ספר התענוגות" של עמוס קינן – לקרוא ולהבין איך צריך ואפשר לחיות טוב.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר