סקונ'ס חמוציות קלילות

חומרים:3. כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 5.כפיות אבקת אפיה 1 כפית מלח 1 כוס חמאה קרה חתוכות לקוביות קטנות. 1/2 כוס חמוציות מיובשות שהושרו 10 דקות במיץ תפוזים 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים 1/2 כוס חלב 1 ביצה קליפה מגוררת מתפוז אחד אופן ההכנה:בקערה גדולה מערבבים את הקמח,הסוכר, אבקת האפייה והמלח. לתוך התערובת מועכים את החמאה עד שהבצק מתפורר לפירורים בגודל של אפונים. מסננים את החמוציות ומוסיפים אותן לבצק עם אגוזי הפקאן. בקערה קטנה טורפים את החלב,הביצים וקליפת התפוז.מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים עד שהבצק מתגבש לכדור. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1-2 ס"מ. חותכים לצורה שבוחרים ומקפיאים או אופים בחום של 190 מעלות כ-25 דקות (או יותר אם הסקונס היו קפואים) עד שמתקבל צבע חום-זהוב.אדר קפלן-מור היא שפית, עוסקת בייעוץ קולינארי, עיצוב תפריטים, מנות ופרוייקטים נוספים בתחום.כותבת באתר "שפים","2eat",אתר של איגוד השפים, עיתון "שלום טורונטו", ומאמרים מקצועיים ברשת ובעיתונות הכתובה.

חומרים:
3. כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
5.כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח 
1 כוס חמאה קרה חתוכות לקוביות קטנות.
1/2 כוס חמוציות מיובשות שהושרו 10 דקות במיץ תפוזים
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
1/2 כוס חלב
1 ביצה
קליפה מגוררת מתפוז אחד

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הקמח,הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
לתוך התערובת מועכים את החמאה עד שהבצק מתפורר לפירורים בגודל של אפונים.
מסננים את החמוציות ומוסיפים אותן לבצק עם אגוזי הפקאן.
בקערה קטנה טורפים את החלב,הביצים וקליפת התפוז.
מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים עד שהבצק מתגבש לכדור.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1-2 ס"מ.
חותכים לצורה שבוחרים ומקפיאים או אופים בחום של 190 מעלות כ-25 דקות (או יותר אם הסקונס היו קפואים) עד שמתקבל צבע חום-זהוב.

אדר קפלן-מור היא שפית, עוסקת בייעוץ קולינארי, עיצוב תפריטים, מנות ופרוייקטים נוספים בתחום.
כותבת באתר "שפים","2eat",אתר של איגוד השפים, עיתון "שלום טורונטו", ומאמרים מקצועיים ברשת ובעיתונות הכתובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר