עגבניות ממולאות בסלט טונה

 

חומרים ל–6 מנות
3 קופסאות טונה בשמן זית מנוקזות מנוזלים
6 עגבניות בשלות ומוצקות בגודל בינוני-גדול
2 ביצים קשות
2 כפות מלפפונים חמוצים קצוצים דק
2 כפות מיונז
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס
כמה טיפות מיץ לימון

אופן ההכנה
1. מסירים את ראש העגבנייה ושומרים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוך העגבניה בעדינות, ממליחים קלות והופכים על מגש לניקוז נוזלים.

2. בקערה מפוררים את הטונה, מגררים על פומפיה בינונית את הביצים הקשות, מוספים את המיונז והמלפפונים החמוצים ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.

3. ממלאים את פנים העגבניה ואף עורמים ערימה קטנה מעל, מכסים חלקית במכסה השמור ושמרים קר. ניתן להכין כשעתיים לפני ההגשה.

4. להגשה מעטרים בתלתלי בצל ירוק (חוצים את הבצל הירוק לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות. משרים במי קרח עד שהרצועות מסתלסלות).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה