fbpx

עגבניות ממולאות בסלט טונה

חומרים ל–6 מנות3 קופסאות טונה בשמן זית מנוקזות מנוזלים6 עגבניות בשלות ומוצקות בגודל בינוני-גדול2 ביצים קשות2 כפות מלפפונים חמוצים קצוצים דק2 כפות מיונז2 בצלים ירוקים קצוצים דקמלח ופלפל שחור גרוסכמה טיפות מיץ לימוןאופן ההכנה1. מסירים את ראש העגבנייה ושומרים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוך העגבניה בעדינות, ממליחים קלות והופכים על מגש לניקוז נוזלים.2. בקערה מפוררים את הטונה, מגררים על פומפיה בינונית את הביצים הקשות, מוספים את המיונז והמלפפונים החמוצים ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.3. ממלאים את פנים העגבניה ואף עורמים ערימה קטנה מעל, מכסים חלקית במכסה השמור ושמרים קר. ניתן להכין כשעתיים לפני ההגשה.4. להגשה מעטרים בתלתלי בצל ירוק (חוצים את הבצל הירוק לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות. משרים במי קרח עד שהרצועות מסתלסלות).
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל–6 מנות
3 קופסאות טונה בשמן זית מנוקזות מנוזלים
6 עגבניות בשלות ומוצקות בגודל בינוני-גדול
2 ביצים קשות
2 כפות מלפפונים חמוצים קצוצים דק
2 כפות מיונז
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס
כמה טיפות מיץ לימון

אופן ההכנה
1. מסירים את ראש העגבנייה ושומרים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוך העגבניה בעדינות, ממליחים קלות והופכים על מגש לניקוז נוזלים.

2. בקערה מפוררים את הטונה, מגררים על פומפיה בינונית את הביצים הקשות, מוספים את המיונז והמלפפונים החמוצים ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.

3. ממלאים את פנים העגבניה ואף עורמים ערימה קטנה מעל, מכסים חלקית במכסה השמור ושמרים קר. ניתן להכין כשעתיים לפני ההגשה.

4. להגשה מעטרים בתלתלי בצל ירוק (חוצים את הבצל הירוק לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות. משרים במי קרח עד שהרצועות מסתלסלות).

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר