עוגה בחושה לימון ותותים

קונפי לימונים:חומרים: 4-5 יח' לימון חתוך לרבעים וללא גרעינים1 ק"ג מים500 גרם סוכראופן ההכנה:מרתיחים את רבעי הלימון במים חמים שלוש פעמים (בין רתיחה לרתיחה מסננים וממלאים במים נקיים ומרתיחים שוב).לאחר הבישול מניחים את רבעי הלימון בסיר יחד עם הסוכר ומים.מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה.מקררים ומניחים במקרר עד לשימוש.סירופ:1 כוס סוכר1 כוס מים1/2 כוס מיץ לימוןעוגת לימון:(מתאים ל- 4 מיני קייק)100 גרם מרציפן90 גרם קונפי לימון130 גרם סוכר1 מקל ונילזסט מ- 2-3 לימונים250 גרם ביצים200 גרם קמח10 גרם אבקת אפיה180 גרם חמאה מומסת 210 גרם חלבון40 גרם סוכר אופן ההכנה:מניחים במג'ימיקס מרציפן, קונפי לימון וסוכר, וטוחנים.חוצים את מקל הוניל ומוסיפים את הגרגירים לבלילה, זסט לימון ומערבבים.מוסיפים ביצים בהדרגה.מוסיפים את היבשים.מוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי ערבוב.בקערת מיקסר מקציפים את החלבון והסוכר למרנג, ומקפלים למסת העוגה.מערבבים את התותים עם מסת העוגה ומכניסים לתבנית 3/4 גובה.אופים בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות.מצננים ומרטיבים בסירופ.

קונפי לימונים:
חומרים:
4-5 יח' לימון חתוך לרבעים וללא גרעינים
1 ק"ג מים
500 גרם סוכר

אופן ההכנה:
מרתיחים את רבעי הלימון במים חמים שלוש פעמים (בין רתיחה לרתיחה מסננים וממלאים במים נקיים ומרתיחים שוב).
לאחר הבישול מניחים את רבעי הלימון בסיר יחד עם הסוכר ומים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה.
מקררים ומניחים במקרר עד לשימוש.

סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 כוס מיץ לימון

עוגת לימון:
(מתאים ל- 4 מיני קייק)
100 גרם מרציפן
90 גרם קונפי לימון
130 גרם סוכר
1 מקל וניל
זסט מ- 2-3 לימונים
250 גרם ביצים
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
180 גרם חמאה מומסת
210 גרם חלבון
40 גרם סוכר

אופן ההכנה:
מניחים במג'ימיקס מרציפן, קונפי לימון וסוכר, וטוחנים.
חוצים את מקל הוניל ומוסיפים את הגרגירים לבלילה, זסט לימון ומערבבים.
מוסיפים ביצים בהדרגה.
מוסיפים את היבשים.
מוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי ערבוב.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבון והסוכר למרנג, ומקפלים למסת העוגה.
מערבבים את התותים עם מסת העוגה ומכניסים לתבנית 3/4 גובה.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות.
מצננים ומרטיבים בסירופ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר