fbpx

עוגיות אגוזי לוז

ממיסים שוקולד מריר על אדי מים רותחים (שיטת בן מארי). טובלים חצי מכל עוגייה ומניחים שוב על נייר פרגמנט. מוסיפים כמה חתיכות אגוזי לוז למעלה ונותנים לעוגיות להתקרר
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון טעים של עוגיות אגוזי לוז. בני המשפחה יתלהבו ואורחים ממש יאהבו אם תה, קפה או שוקו חם בחורף
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 רכיבים

 150 גר' חמאה

150 גר' סוכר

150 גר' אגוזי לוז טחונים/ קמח אגוזי לוז

300 גר' קמח מלא

50 גר' אגוזי לוז קלויים קצוצים

5 גר' סודה לשתייה

2 גר' מלח

2 גר' תמצית וניל

קישוט (לא חובה)

 100 גר' שוקולד מריר (75%)

חתיכות אגוזי לוז מצופות קרמל

אופן ההכנה

מערבבים חמאה מומסת וסוכר עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף.

לאחר קבלת תערובת אחידה יוצרים עם הבצק כדורים קטנים בגודל שווה.

מעצבים את העוגיות תוך שיטוח על תבנית תנור עם נייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות או עד שהעוגיות מזהיבות.

מניחים בצד לצינון.

לקישוט העוגיות

 ממיסים שוקולד מריר על אדי מים רותחים (שיטת בן מארי).

טובלים חצי מכל עוגייה ומניחים שוב על נייר פרגמנט.

מוסיפים כמה חתיכות אגוזי לוז למעלה ונותנים לעוגיות להתקרר.

הערה

 אפשר להחליף אגוזי לוז בסוג אגוזים אחר, ולהוסיף לתערובת תבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר או ציפורן – לפי הטעם.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר