עוגיות דוגמניות שקדים

עוגיות שזופות, יפות ודקיקות ממש כמו דוגמניות. כדי להלביש את הדוגמניות במראה אלגנטי במיוחד, טובלים אותן בשוקולד מריר מומס עד למחצית הגובה ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה

עוגיות שזופות, יפות ודקיקות ממש כמו דוגמניות. כדי להלביש את הדוגמניות במראה אלגנטי במיוחד, טובלים אותן בשוקולד מריר מומס עד למחצית הגובה ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה.
סוד מתוק: האויבת הגדולה של העוגיות האלה היא הלחות. כדי לשמור על העוגיות קריספיות חשוב לשמור אותן בכלי אטום (אני אוהבת להשתמש בקופסאות עם סגירת הוואקום – בהן העוגיות יישארו טריות שבועיים-שלושה).

כמות: 20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות)

חומרים לעוגיות:
2 חלבונים
3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)
לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מכינים את העוגיות:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.
מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).
משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
מצננים לחלוטין.
מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:
ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס.
מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד.
שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.

מתוך המתכונים לכבוד הפסח של קרין גורן – הקונדיטורית הידועה, מחברת ספרי בישול, עיתונאית ומנחת תוכנית בישול בטלוויזיה. המתכונים מתפרסמים בקטלוג פסח של רשת המשביר לצרכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר