fbpx

עוגיות חמאה – פלורנטינות

חומרים להכנת הבצק:150 גר' חמאה110 גר' אבקת סוכר40 גר' אבקת שקדים1 ביצהקורט מלח280 גר' קמחוניליןאופן הכנת הבצק:בעזרת וו גיטרה במהירות איטית, מערבבים את החמאה, אבקת  הסוכר ואבקת השקדים עד לאיחוד החומרים.מוסיפים את הביצה וקורט המלח ומחצית מכמות הקמח.מערבבים במשך 1/2 דקה במהירות איטית. מוסיפים את יתרת הקמח והונילין עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד וללא גושים.עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ל-1/2 שעה למקרר על מנת שיהיה נוח יותר לקרוץ מהבצק את העוגיות.טיפ להכנת הבצק:יש לדאוג שהחמאה תהייה בטמפרטורת החדר בטרם תחילת עיבוד החומרים לבצק.יש לנפות את כל המצרכים היבשים: קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים, מלח.מילוי פלורנטינות:בזמן שהבצק נח במקרר, מכינים את מילוי הפלורנטינות.מצרכים:100 גר' סוכר100 גר' חמאה100 גר' גלוקוזה100 גר' אגוזי לוז גרוסיםאופן ההכנה:מבשלים סוכר, חמאה וגלוקוזה תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד המסה מוחלטת של החמאה והופעת בועות לבנות.מיד לאחר מכן, מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים את האגוזים תוך כדי ערבוב.את התערובת יוצקים לתבנית המרופדת ביריעת סיליקון.מעל התערובת מניחים יריעת סיליקון נוספת. בעזרת מערוך משטחים את התערובת בין שתי יריעות הסיליקון לגובה אחיד.את התערובת הנ"ל מכניסים למקרר עד לזמן קריצת העוגיות.טיפ:את הסוכר, חמאה וגלוקוזה מבשלים עד הופעת בועות לבנות בחלק הגבוה של התערובת, תוך כדי ערבוב.אם לא נבשל עד לשלב זה, התערובת עם האגוזים תהייה נוזלית ורכה, ובשימוש בה באפייה היא תפרוץ מחוץ לעוגייה ולא תישאר בתוכה.אופן הכנת העוגיות:מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של 3-5 מ"מ.בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 5 ס"מ, קורצים מן הבצק עוגיות – עיגולי בצק, ומסדרים את כולן בשתי תבניות אפייה המרופדות בנייר אפייה.מחצית מעיגולי הבצק קורצים שוב בעזרת מיקד/חותכן עוגיות בקוטר 3 ס"מ במרכזן,כך שיש לנו  שתי תבניות אפייה: אחת עם עוגיות בקוטר 5 ס"מ והשנייה עם עוגיות בקוטר 5 ס"מ שבמרכזן חור בקוטר 3 ס"מ.את העוגיות שבמרכזן החור בקוטר 3 ס"מ, ממלאים בקובייה ממילוי הפלורנטינות ששמור במקרר.אופים את שתי התבניות ב-170 מעלות למשך 12-13 דקות.כשהעוגיות יוצאות מן התנור, מניחים להן להתקרר כ-15 דקות.מחברים אחת ללא הפלורנטינות עם אחת עם הפלורנטינות בעזרת ריבת משמש צהובה. (מחברים את העוגיות כמו סנדוויץ')טיפ:את העוגיות שבהן אנו רוצים למלא בפלורנטינות, אנו קורצים על תבנית האפייה בכדי ליצור צורות אחידות של העוגיות, ולא יהיה צורך להרים עוגייה שכבר קרצנו פעמיים מהשולחן לתבנית.מוצרים ומתכונים באתר הרשת
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים להכנת הבצק:
150 גר' חמאה
110 גר' אבקת סוכר
40 גר' אבקת שקדים
1 ביצה
קורט מלח
280 גר' קמח
ונילין

אופן הכנת הבצק:
בעזרת וו גיטרה במהירות איטית, מערבבים את החמאה, אבקת  הסוכר ואבקת השקדים עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים את הביצה וקורט המלח ומחצית מכמות הקמח.
מערבבים במשך 1/2 דקה במהירות איטית. 
מוסיפים את יתרת הקמח והונילין עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד וללא גושים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ל-1/2 שעה למקרר על מנת שיהיה נוח יותר לקרוץ מהבצק את העוגיות.

טיפ להכנת הבצק:
יש לדאוג שהחמאה תהייה בטמפרטורת החדר בטרם תחילת עיבוד החומרים לבצק.
יש לנפות את כל המצרכים היבשים: קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים, מלח.

מילוי פלורנטינות:
בזמן שהבצק נח במקרר, מכינים את מילוי הפלורנטינות.
מצרכים:
100 גר' סוכר
100 גר' חמאה
100 גר' גלוקוזה
100 גר' אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה:
מבשלים סוכר, חמאה וגלוקוזה תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד המסה מוחלטת של החמאה והופעת בועות לבנות.
מיד לאחר מכן, מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים את האגוזים תוך כדי ערבוב.
את התערובת יוצקים לתבנית המרופדת ביריעת סיליקון.
מעל התערובת מניחים יריעת סיליקון נוספת.
בעזרת מערוך משטחים את התערובת בין שתי יריעות הסיליקון לגובה אחיד.
את התערובת הנ"ל מכניסים למקרר עד לזמן קריצת העוגיות.

טיפ:
את הסוכר, חמאה וגלוקוזה מבשלים עד הופעת בועות לבנות בחלק הגבוה של התערובת, תוך כדי ערבוב.
אם לא נבשל עד לשלב זה, התערובת עם האגוזים תהייה נוזלית ורכה, ובשימוש בה באפייה היא תפרוץ מחוץ לעוגייה ולא תישאר בתוכה.

אופן הכנת העוגיות:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של 3-5 מ"מ.
בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 5 ס"מ, קורצים מן הבצק עוגיות – עיגולי בצק, ומסדרים את כולן בשתי תבניות אפייה המרופדות בנייר אפייה.
מחצית מעיגולי הבצק קורצים שוב בעזרת מיקד/חותכן עוגיות בקוטר 3 ס"מ במרכזן,
כך שיש לנו  שתי תבניות אפייה: אחת עם עוגיות בקוטר 5 ס"מ והשנייה עם עוגיות בקוטר 5 ס"מ שבמרכזן חור בקוטר 3 ס"מ.
את העוגיות שבמרכזן החור בקוטר 3 ס"מ, ממלאים בקובייה ממילוי הפלורנטינות ששמור במקרר.
אופים את שתי התבניות ב-170 מעלות למשך 12-13 דקות.
כשהעוגיות יוצאות מן התנור, מניחים להן להתקרר כ-15 דקות.
מחברים אחת ללא הפלורנטינות עם אחת עם הפלורנטינות בעזרת ריבת משמש צהובה. (מחברים את העוגיות כמו סנדוויץ')

טיפ:
את העוגיות שבהן אנו רוצים למלא בפלורנטינות, אנו קורצים על תבנית האפייה בכדי ליצור צורות אחידות של העוגיות, ולא יהיה צורך להרים עוגייה שכבר קרצנו פעמיים מהשולחן לתבנית.

מוצרים ומתכונים באתר הרשת

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר