עוגיות טחינה

חומרים:350 גרם קמח2.5 גרם אבקת אפייה200 גרם סוכר240 מ"ל טחינה גולמית200 גרם חמאה רכהאופן ההכנה:שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. משטחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מפזרים שומשום ושמים נייר אפייה מעל כדי שהמערוך לא ידבק.מעבירים את המערוך מעל נייר האפייה העליון, כדי ליצור עובי אחיד.מעבירים לפריזר לחצי שעה.כשהבצק קשה, חותכים עם סכין או גלגלת לריבועים בגודל 3X3 ס"מ.ניתן לאפות מייד או לאחסן בפריזר בתוך קופסא ולאפות מעט בכל פעם.הוראות אפייה:מסדרים את ריבועי הבצק על מגש עם רווחים (העוגיה גדלה מעט באפייה). אופים בחום של 180 מעלות ל-10 דקות (בערך). בודקים שהעוגיות יציבות. העוגיות יוצאות בצבע בהיר, וצריכות לצאת קצת רכות מהאפייה. הן ממשיכות להתגבש אחר כך.קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים יפוצילום עדיאל דוד

חומרים:
350 גרם קמח
2.5 גרם אבקת אפייה
200 גרם סוכר
240 מ"ל טחינה גולמית
200 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה.
מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
משטחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
מפזרים שומשום ושמים נייר אפייה מעל כדי שהמערוך לא ידבק.
מעבירים את המערוך מעל נייר האפייה העליון, כדי ליצור עובי אחיד.
מעבירים לפריזר לחצי שעה.
כשהבצק קשה, חותכים עם סכין או גלגלת לריבועים בגודל 3X3 ס"מ.
ניתן לאפות מייד או לאחסן בפריזר בתוך קופסא ולאפות מעט בכל פעם.

הוראות אפייה:
מסדרים את ריבועי הבצק על מגש עם רווחים (העוגיה גדלה מעט באפייה).
אופים בחום של 180 מעלות ל-10 דקות (בערך).
בודקים שהעוגיות יציבות.
העוגיות יוצאות בצבע בהיר, וצריכות לצאת קצת רכות מהאפייה. הן ממשיכות להתגבש אחר כך.

קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים יפו

צילום עדיאל דוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר