fbpx

עוגיות יויו מטוגנות עם קוקוס ותפוזים

מותג מוצרי האפייה מימונ'ס מגיש עם בלוגרית האוכל ענבל לביא (פיית העוגיות) לרגל חנוכה מתכון של עוגיות מטוגנות ואווריריות ללא שמרים – גרסה מעודכנת לסופגניות המטוגנות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים לכ-30 עוגיות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

1 וחצי שקיות אבקת אפייה כמו של מימונ'ס

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל כמו של מימונ'ס

1/2 כוס (100 גרם) שמן

תרסיס שמן קנולה

שמן לטיגון עמוק

לסירופ

2 כוסות (400 גרם) סוכר

2/3 כוס (160 מ"ל) מים

1 קליפה מגוררת מתפוז שלם

מיץ מחצי לימון

לציפוי

1 שקית (100 גרם) קוקוס לבן טחון

צילום ענבל לביא

אופן ההכנה

בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.

מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה.

לשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד ורך.

משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה.

מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים לנוח לשעתיים.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי 1 ס"מ.

בעזרת כוס או חותכן קורצים עיגולים בגודל של כ-6 ס"מ.

יוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת.

אוספים לכדור את שאריות הבצק.

מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.

מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון.

מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד קבלת סירופ סמיך.

מחממים בסיר בינוני שמן עמוק.

מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים לקבלת צבע זהוב-שחום.

מעבירים את העוגיות לנייר סופג.

טובלים בסירופ במשך דקה.

מפזרים מעל קוקוס טחון.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר