עוגיות שקדים
חומרים:
200 גר' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ליקר אמרטי
¼ כוס סוכר
80 גר' שקדים מולבנים טחונים
אופן ההכנה:
להקציף במיקסר היטב את כל החומרים עד שהתערובת תפוחה ובהירה,
להוסיף 2 כוסות קמח ולערבב.
לזלף בעזרת שקית זילוף או ליצור כדורים קטנים בידיים.
לסדר בתבנית אפייה ולאפות כ – 10 דקות עד שמזהיב, על חום של 180 מעלות.
עוגיות קנטוצ'יני
חומרים:
900 גר' קמח
500 גר' סוכר
3 כפיות א. אפיה
140 גר' שקדים טחונים מולבנים טחונים
9 ביצים
200 גר' שקדים מולבנים שלמים
300 גר' אגוזי לוז
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים לבצק,
לגלגל ולסדר בתבנית אפיה עם רווח בין הגלילים.
למרוח בביצה ולאפות כ – 18 דקות בחום של 175 מעלות.
להוציא מהתנור ולקרר.
לחתוך, לסדר בתבנית ולאפות עוד כ – 20 דקות.
לשמור בכלי סגור.