עוגיות מבצק פריך במילוי ממרח טחינה עם שוקולד

מתכון של חיים שתיים עבור חברת אחוה - יצרנית טחינה, חלוה ודברי מאפה. עוגיות מגולגלות נימוחות מבצק פריך שהינן טעימות וקלות להכנה

כשהעוגיות מתקררות יוצקים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית או מזלג בתנועה מהירה. צילום סיגל לדנהיים

רכיבים ל-6 רולדות

1 ק"ג קמח

2  שקיות אבקת אפייה

1 כף סוכר

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס שמן

1 כוס מים

למילוי

ממרח טחינה עם שוקולד כמו של אחוה (3-4 כפות לכל רולדה)

לזיגוג

100 גרם שוקולד מריר

1 כפית שמן

צילום סיגל לדנהיים
צילום סיגל לדנהיים

אופן ההכנה

מפחיתים מהקמח 1 כוס ושומרים לקימוח.

במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה עד שמתגבש בצק פירורי.

מוסיפים לקערת המיקסר שמן ומים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.

מוציאים את הבצק מהקערה.

מקמחים משטח ולשים מעט את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.

שומרים במקרר ומוציאים לרידוד כל פעם חלק אחד.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור למלבן לא עבה.

מורחים שכבה של ממרח טחינה עם שוקולד ומגלגלים בעדינות את הרולדות. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות.

בעזרת סכין פורסים את הרולדות ברווחים של כ- 3 ס"מ עד הסוף אך לא מפרידים  את הפרוסות זו מזו.

אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות אך עדיין נשארות בהירות.

הכנת הזיגוג

שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות ומוסיפים כפית שמן.

מחממים במיקרו מספר שניות ומוציאים לערבוב.

חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

כשהעוגיות מתקררות יוצקים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית או מזלג בתנועה מהירה.

מעבירים לקופסה  אטומה ושומרים במקרר.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה