עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים

עוגיות פיקנטיות מעודנות שמתמוססות בפה. הבצק מכיל יוגורט, שתורם לטעם וגם לפריכות. חומרים ל-80 עוגיות:100 גרם חמאה רכה1 ביצה1 כפית מלח280 גרם (2 כוסות) קמח2 כפיות אבקת אפייה1 כף גרעיני חמניות1 כף גרעיני דלעת1 כף זרעי פשתן1 כף שומשום 100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס2 כפות יוגורט 3% אופן ההכנה:מערבלים חמאה, ביצה ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.  מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.מחממים תנור ל-170 מעלות.מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים עיגולים בעובי 1/2 ס”מ בסכין חד. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.  אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע. גיוון – עוגיות מצופות: מוציאים את הגלילים מהמקפיא. טורפים חלבון עם קורט מלח.מברישים את הגלילים בחלבון, מגלגלים בשומשום, פרג טחון או סומאק ופורסים לעיגולים. מתוך הספר החדש "מיקי שמו – המיטב" בהוצאת על השולחן.

עוגיות פיקנטיות מעודנות שמתמוססות בפה. הבצק מכיל יוגורט, שתורם לטעם וגם לפריכות.

חומרים ל-80 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמניות
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
2 כפות יוגורט 3%

אופן ההכנה:
מערבלים חמאה, ביצה ומלח במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. 
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס”מ.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים עיגולים בעובי 1/2 ס”מ בסכין חד.
מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. 
אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

גיוון – עוגיות מצופות:
מוציאים את הגלילים מהמקפיא.
טורפים חלבון עם קורט מלח.
מברישים את הגלילים בחלבון, מגלגלים בשומשום, פרג טחון או סומאק ופורסים לעיגולים.

מתוך הספר החדש "מיקי שמו – המיטב" בהוצאת על השולחן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר