fbpx

עוגיות פילו ושוקולד

12 מנות. כל עוגייה מכילה 40 קלוריות בלבד. חומרים:1 כף מרגרינה, מומסת1 כפית קליפת תפוז מגוררת3 עלי פילו30 גרם שוקולד מריריתבנית אפייה שטוחה, משומנת בתרסיס שמן. אופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני-גובה (190 מעלות).מערבבים בקערית את המרגרינה וקליפת התפוז. שומרים בצד.שוטחים עלה פילו אחד על משטח עבודה. בינתיים מכסים את העלים הנותרים ביריעת פלסטיק, כדי שלא יתייבשו. מברישים את עלה הפילו בשליש מהמרגרינה. חותכים את עלה הפילו ל- 3 משולשים ומגלגלים כל משולש מהחוד אל הבסיס. מכינים כך את כל המשולשים. מניחים בתבנית המשומנת את העוגיות, כשה"תפר" כלפי מטה. אופים כ- 10 דקות , עד שיזהיבו. מצננים מחוץ לתנור.ממיסים את השוקולד (על אדים או במיקרוגל) . פורשים יריעת נייר פרגמנט. טובלים כל עוגייה בשוקולד המומס, ומניחים על נייר הפרגמנט. מקררים חצי שעה. להמסת השוקולד במיקרוגל: שמים את השוקולד בקערית, מחממים 15 שניות בעוצמה גבוהה, בוחשים ומחממים 15 שניות נוספות. המתכון מתוך הספר "בלי ייסורי מצפון" בהוצאת שומרי משקל
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

12 מנות. כל עוגייה מכילה 40 קלוריות בלבד.

חומרים:
1 כף מרגרינה, מומסת
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
3 עלי פילו
30 גרם שוקולד מרירי
תבנית אפייה שטוחה, משומנת בתרסיס שמן.

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גובה (190 מעלות).
מערבבים בקערית את המרגרינה וקליפת התפוז.
שומרים בצד.
שוטחים עלה פילו אחד על משטח עבודה.
בינתיים מכסים את העלים הנותרים ביריעת פלסטיק, כדי שלא יתייבשו.
מברישים את עלה הפילו בשליש מהמרגרינה.
חותכים את עלה הפילו ל- 3 משולשים ומגלגלים כל משולש מהחוד אל הבסיס.
מכינים כך את כל המשולשים.
מניחים בתבנית המשומנת את העוגיות, כשה"תפר" כלפי מטה.
אופים כ- 10 דקות , עד שיזהיבו.
מצננים מחוץ לתנור.
ממיסים את השוקולד (על אדים או במיקרוגל) .
פורשים יריעת נייר פרגמנט.
טובלים כל עוגייה בשוקולד המומס, ומניחים על נייר הפרגמנט.
מקררים חצי שעה.

להמסת השוקולד במיקרוגל:
שמים את השוקולד בקערית, מחממים 15 שניות בעוצמה גבוהה, בוחשים ומחממים 15 שניות נוספות.

המתכון מתוך הספר "בלי ייסורי מצפון" בהוצאת שומרי משקל

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר