עוגיות צ`דר – קשקבל

חומרים:500 גר' קמח10 גר' אבקת אפייה (3/4 שקית)150 גר' גבינת צ'דר, מגוררת גס2 ביצים1 חלמון1 כפית מלח, מחוקה1 כף סוכר200 גר' חמאהאופן ההכנה:מערבבים במיקסר, בעזרת וו לישה: חמאה, סוכר ומלח במשך 1 דקה במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים. מיד לאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והגבינה המגוררת. לשים במהירות איטית עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד.(ניתן לשלב בתוך הבצק 1 כפית מלאה של עירית מיובשת).לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 1/2 שעה.לחלק את הבצק ל-2 חלקים. כל חלק יש לרדד לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.להבריש את הבצק בביצה טרופה ולפזר שומשום לבן.בעזרת מיקד או כל כלי עגול אחר, קורצים עיגולים ומניחים אותם על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של עד 1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.אפייה ב- 170 מעלות למשך 25 דקות.ניתן לשלב לתערובת השומשום מעט קצח או עשבי תיבול שונים (כגון: זעתר, אורגנו).לקראת תום האפייה, ניתן להוציא התבנית ולפזר על העוגיות גבינת פרמזן/קשקבל מגוררת.ניתן להוסיף לבצק העוגיות גבינת גלעד במקום גבינת הצ'דר.

חומרים:
500 גר' קמח
10 גר' אבקת אפייה (3/4 שקית)
150 גר' גבינת צ'דר, מגוררת גס
2 ביצים
1 חלמון
1 כפית מלח, מחוקה
1 כף סוכר
200 גר' חמאה

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר, בעזרת וו לישה: חמאה, סוכר ומלח במשך 1 דקה
במהירות בינונית.
מוסיפים את הביצים.
מיד לאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והגבינה המגוררת.
לשים במהירות איטית עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד.
(ניתן לשלב בתוך הבצק 1 כפית מלאה של עירית מיובשת).
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 1/2 שעה.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים.
כל חלק יש לרדד לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.
להבריש את הבצק בביצה טרופה ולפזר שומשום לבן.
בעזרת מיקד או כל כלי עגול אחר, קורצים עיגולים ומניחים אותם על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של עד 1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אפייה ב- 170 מעלות למשך 25 דקות.
ניתן לשלב לתערובת השומשום מעט קצח או עשבי תיבול שונים (כגון: זעתר, אורגנו).
לקראת תום האפייה, ניתן להוציא התבנית ולפזר על העוגיות גבינת פרמזן/קשקבל מגוררת.

ניתן להוסיף לבצק העוגיות גבינת גלעד במקום גבינת הצ'דר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר