חומרים:
500 גר' קמח
10 גר' אבקת אפייה (3/4 שקית)
150 גר' גבינת צ'דר, מגוררת גס
2 ביצים
1 חלמון
1 כפית מלח, מחוקה
200 גר' חמאה
אופן ההכנה:
במיקסר, בעזרת וו לישה, מערבבים חמאה, סוכר ומלח במשך 1 דקה במהירות בינונית.
מוסיפים את הביצים, ומייד לאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והגבינה המגוררת.
לשים במהירות איטית עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד(ניתן לשלב בתוך הבצק 1 כפית מלאה של עירית מיובשת).
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 1/2 שעה.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים. כל חלק יש לרדד לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.
להבריש את הבצק בביצה טרופה, ולפזר שומשום לבן.
בעזרת מיקד או כל כלי עגול אחר, קורצים עיגולים ומניחים אותם על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה,במרווחים של עד 1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אפייה בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות.
ניתן לשלב לתערובת השומשום מעט קצח או עשבי תיבול שונים (כגון: זעתר, אורגנו וכד').
לקראת תום האפייה, ניתן להוציא התבנית ולפזר על העוגיות גבינת פרמזן/קשקבל מגוררת.
ניתן להוסיף לבצק העוגיות גבינת גלעד במקום גבינת הצ'דר.