עוגיות שוקולד מושחתות

 

עוגיות שוקולד נמסות בפה בטעם של חטא מתוק. כדי שהעוגיות ייראו עמוסות בהמון שוקולד, מומלץ לקשט אותן בשברים של שלושה שוקולדים (מריר, חלב, לבן) – העוגיות ייראו הרבה יותר מושחתות.
סוד מתוק: לעיצוב נוח של עוגיות אחידות בגודלן, אני משתמשת בכף גלידה קפיצית – בלי נזילות, בלי טפטופים ועם עוגיות עגולות בגודל זהה. ממש כמו בקונדיטוריה.

כמות: כ-20 עוגיות גדולות

חומרים לעוגיות:
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח מצה
2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.
מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח.
וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ’יפס.
מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
אם רוצים – מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.
אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות.
מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור).
רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

מתוך המתכונים לכבוד הפסח של קרין גורן – הקונדיטורית הידועה, מחברת ספרי בישול, עיתונאית ומנחת תוכנית בישול בטלוויזיה. המתכונים מתפרסמים בקטלוג פסח של רשת המשביר לצרכן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה