עוגיות שוקולד צ'יפס ופתיתי מלח צ'ילי

עוגיות שוקולד צ'יפס הן מאפה אהוב ומבוקש. במתכון הזה, פתיתי מלח צ'ילי של "מלח הארץ" מעניקים להן טוויסט פיקנטי מיוחד. למלח יש כאן שני תפקידים: הוא חלק בלתי נפרד מתערובת הבצק – מוסיף לו טעם וצבע זהוב, והוא גם חלק מהתוספות שעל העוגיות – פתיתי מלח צ'ילי לצד שוקולד ואגוזים.חומרים ל-25 עוגיות גדולות:300 גרם חמאה רכה200 גרם (1 כוס) סוכר חום דמררה200 גרם (1 כוס) סוכר לבן2 ביצים מס' 1 1 כפית תמצית וניל איכותית490 גרם (3.5 כוסות) קמח תופח1 כפית מלח הארץ – ים יבש200 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי100 גרם דיסקיות או שבבי שוקולד לבן100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גספתיתי מלח צ'יליאופן ההכנה:מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במשך כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר קרם בהיר.מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל בהדרגה תוך כדי ערבול.מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת המלח.ממשיכים לערבל רק עד שהם נטמעים בעיסה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבלים.עוטפים את העיסה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה גדול.קורצים כדורים מהעיסה בעזרת כף גלידה ומסדרים במרווחים בתבניות, מכיוון שהעוגיות יתפשטו וייעשו דקות ובעלות שטח פנים גדול.זורים על כל כדור מעט פתיתי מלח צ'ילי.אופים במשך 10-12 דקות עד להזהבה. העוגיות מתקבלות גדולות ודקות, והן נותרות מעט רכות.

עוגיות שוקולד צ'יפס הן מאפה אהוב ומבוקש. במתכון הזה, פתיתי מלח צ'ילי של "מלח הארץ" מעניקים להן טוויסט פיקנטי מיוחד. למלח יש כאן שני תפקידים: הוא חלק בלתי נפרד מתערובת הבצק – מוסיף לו טעם וצבע זהוב, והוא גם חלק מהתוספות שעל העוגיות – פתיתי מלח צ'ילי לצד שוקולד ואגוזים.

חומרים ל-25 עוגיות גדולות:
300 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר חום דמררה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
2 ביצים מס' 1
1 כפית תמצית וניל איכותית
490 גרם (3.5 כוסות) קמח תופח
1 כפית מלח הארץ – ים יבש
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי
100 גרם דיסקיות או שבבי שוקולד לבן
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
פתיתי מלח צ'ילי

אופן ההכנה:
מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במשך כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר קרם בהיר.
מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל בהדרגה תוך כדי ערבול.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת המלח.
ממשיכים לערבל רק עד שהם נטמעים בעיסה.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבלים.
עוטפים את העיסה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה גדול.
קורצים כדורים מהעיסה בעזרת כף גלידה ומסדרים במרווחים בתבניות, מכיוון שהעוגיות יתפשטו וייעשו דקות ובעלות שטח פנים גדול.
זורים על כל כדור מעט פתיתי מלח צ'ילי.
אופים במשך 10-12 דקות עד להזהבה.
העוגיות מתקבלות גדולות ודקות, והן נותרות מעט רכות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר