חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
10-15 גר' שימרית (שמרים טריים בשקית)
100 גר' חמאה
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
¼ כוס סוכר
¼ כוס חלב
1 חלמון (ביצה מס' 1)
חומרים למלית פרג:
100 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
1/2 2 כוסות חלב
500 גר' פרג
100 גר' אגוזים טחונים דק
גרידה מלימון בינוני
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים יחדיו.
הכנת המלית:
מרתיחים את כל החומרים מלבד הפרג.
ממשיכים לבשל כ-10 דקות על אש בינונית.
לסיום נוסיף את הפרג, נכבה את האש ונמשיך לערבב.
מילוי השכבות:
מניחים שכבת בצק על תבנית, ומורחים מעליה מורחים את המילוי.
על פעולה זו נחזור עוד כפעמיים.
אפייה:
אופים בתנור כ-20-25 דקות בחום של ° 180.
חיתוך:
חותכים לקוביות עם סכין שיניים ארוך ומפזרים אבקת סוכר.