חומרים לריבת תאנים:
500 גרם תאנים מיובשות
1 כפית קינמון
1/2 כוס יין אדום מתוק
200 גרם סוכר
2.5 כוסות מים
גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
חומרים לבצק הפריך:
300 גרם חמאה
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
370 גרם קמח
אופן ההכנה:
הכנת ריבת התאנים:
מבשלים על אש בינונית במשך שעה את התאנים והחומרים הנלווים, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לריבה.
מורידים מהאש.
לאחר שהריבה מתקררת טוחנים במעבד מזון.
אופן הכנת הבצק:
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
הכנת העוגיות:
מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ.
זליפים פס ריבה ומגלגלים לצורת צינור.
בצורה זו מכינים מספר צינורות עד שנגמר הבצק ומכניסים לפריזר להקפאה.
אפיית העוגות:
לפני האפייה מוציאים את הצינורות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מסדרים על מגש אפייה.
אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס.
לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
קונדיטוריית חטאים מתוקים, שבזי 67 פינת יהושע התלמי 8, נווה צדק תל אביב, טל. 03-5162708