עוגיות תמרים/חרוסת

בסוף חג הפסח נותרות משפחות רבות עם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן. במקום להניח לצנצנות להישאר מיותמות במעמקי המקרר ניתן להכין איתן מטעמים לכל המשפחה.חומרים לבצק: 1 כוס מים 1 כוס שמן 200 גר' מרגרינה/מחמאה1 שקית אבקת אפיהקמח (קצת פחות מ- 1 ק"ג)- לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.חומרים למלית: 500 גרם חרוסת (ניתן להשלים את הכמות עם מליות התמרים חצר כנרת)½ כוס אגוזים טחונים½ כוס צימוקים (לא חובה)½ כפית קינמון טחוןניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן- לערבב את כל החומרים יחדאופן הכנת העוגיות:לחלק את הבצק ל- 5-6 כדורים.לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ.למרוח שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ"מ.לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ.להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני.לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב.לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר.מתכונים נוספים על בסיס תמרים וסילאן באתר "חצר כנרת": www.tmarimplus.co.il

בסוף חג הפסח נותרות משפחות רבות עם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן. במקום להניח לצנצנות להישאר מיותמות במעמקי המקרר ניתן להכין איתן מטעמים לכל המשפחה.

חומרים לבצק:
1 כוס מים
1 כוס שמן
200 גר' מרגרינה/מחמאה
1 שקית אבקת אפיה
קמח (קצת פחות מ- 1 ק"ג)
– לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.

חומרים למלית:
500 גרם חרוסת (ניתן להשלים את הכמות עם מליות התמרים חצר כנרת)
½ כוס אגוזים טחונים
½ כוס צימוקים (לא חובה)
½ כפית קינמון טחון
ניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן
– לערבב את כל החומרים יחד

אופן הכנת העוגיות:
לחלק את הבצק ל- 5-6 כדורים.
לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ.
למרוח שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ"מ.
לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ.
להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב.
לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר.

מתכונים נוספים על בסיס תמרים וסילאן באתר "חצר כנרת": www.tmarimplus.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר