fbpx

עוגיות תפוחים ותמרים

חומרים לבצק (כ-40 עוגיות)3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח2 כפות סוכר חום1 שקיק סוכר-וניל1 שקית אבקת אפייה1 וחצי כוס שמן (רגיל)חצי כוס מים1 ביצה200 גרם חמאה רכהחומרים למלית300 גרם ממרח תמרים חצי מיכל שמנת מתוקה (שזה 125 מ"ל )2 כפות מיץ לימון1 כפית מחוקה קינמון טחוןמעט ציפורן כתושה50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס50 גר' אגוזי פקאן קצוצים דק2 תפוחי עץ רצוי מזן ירוק תוספת (להגשה) אם רוצים: גלידה, קצפת ותפוחים טריים מנוקים ופרוסיםאופן ההכנה1. בצק: שמים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל, שמן, מים, חמאה, מרגרינה, ביצה בקערת המערבל או בקערה גדולה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. 2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.3. המלית: לערבב את ממרח התמרים, השמנת המתוקה, מיץ הלימון והקינמון בסיר על להבה בינונית ולערבב . לפני שזה רותח להוריד מהכיריים להוסיף אגוזים, לערב שוב היטב ולקרר.4. לגרד את התפוחים המקולפים ולערבב בסיר.5. להניח ניר אפייה על תבנית גדולה שטוחה של תנור.6. לחמם התנור לחום בינוני (180 מעלות). 7. לחלק את הבצק לשלושה חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק של הבצק למלבן דק בגודל 15X35 ס"מ. 8. מורחים על כל עלה שליש מהמלית, מגלגלים לגלילה ומניחים בתבנית. 9. אופים 25 דקות עד שהגלילות זהובות.10. מוציאים מהתנור (אפשר לפזר מעט אבקת סוכר)11. מצננים ממש מעט וחותכים את הגלילות שהן עדיין חמות מעט לפרוסות.להגיש עם גלידה, קצפת ופרוסות של תפוחים טריים מוזלפים במעט לימון.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לבצק (כ-40 עוגיות)
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
2 כפות סוכר חום
1 שקיק סוכר-וניל
1 שקית אבקת אפייה
1 וחצי כוס שמן (רגיל)
חצי כוס מים
1 ביצה
200 גרם חמאה רכה

חומרים למלית
300 גרם ממרח תמרים
חצי מיכל שמנת מתוקה (שזה 125 מ"ל )
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מחוקה קינמון טחון
מעט ציפורן כתושה
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
50 גר' אגוזי פקאן קצוצים דק
2 תפוחי עץ רצוי מזן ירוק

תוספת (להגשה) אם רוצים: גלידה, קצפת ותפוחים טריים מנוקים ופרוסים

אופן ההכנה
1. בצק: שמים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל, שמן, מים, חמאה, מרגרינה, ביצה בקערת המערבל או בקערה גדולה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.

3. המלית: לערבב את ממרח התמרים, השמנת המתוקה, מיץ הלימון והקינמון בסיר על להבה בינונית ולערבב . לפני שזה רותח להוריד מהכיריים להוסיף אגוזים, לערב שוב היטב ולקרר.

4. לגרד את התפוחים המקולפים ולערבב בסיר.

5. להניח ניר אפייה על תבנית גדולה שטוחה של תנור.

6. לחמם התנור לחום בינוני (180 מעלות).

7. לחלק את הבצק לשלושה חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק של הבצק למלבן דק בגודל 15X35 ס"מ.

8. מורחים על כל עלה שליש מהמלית, מגלגלים לגלילה ומניחים בתבנית.

9. אופים 25 דקות עד שהגלילות זהובות.

10. מוציאים מהתנור (אפשר לפזר מעט אבקת סוכר)

11. מצננים ממש מעט וחותכים את הגלילות שהן עדיין חמות מעט לפרוסות.

להגיש עם גלידה, קצפת ופרוסות של תפוחים טריים מוזלפים במעט לימון.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר