עוגת אהבה זוגית של קצפת, פירות יער ושוקולד

מרכיביםבסיס של עוגת טורט וניל קנוי ממנו קורצים 3 לבבות בקוטר 10 ס"מ (ניתן להכין בבית לפי מתכון טורט וניל בסיסי)2 מכלי שמנת מתוקהכפית תמצית וניל משובחתחצי כוס סוכר100 גרם חמאהגבעול טימיןחצי כוס פירות יער מהסוגים- אוכמניות, דומדמניות ופטל יער (רצוי טרי, אפשר קפוא).חצי כוס חלב50 גרם שוקולד חלב מגורר בפומפיההכנת הקצפתלמיקסר יוצקים שמנת מתוקה קרה, מוסיפים תמצית וניל. להקציף עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה. מוסיפים סוכר עד לקבלת מסה מוצקה. מקררים.הכנת הרוטבממיסים חמאה, מוסיפים גבעול טימין לחצי דקה ומוציאים אותו. מוסיפים פירות יער, מאדים כדקה, מוסיפים חלב, טוחנים בבלנדר, מסננים ומקררים.הרכבת המנהעל צלחת עגולה מניחים שכבת טורט ראשונה, בעזרת שק זילוף מזלפים קצפת לשכבה אחידה וחלקה בעובי סנטימטר. מפזרים מעט אוכמניות טריות או תותים פרוסים ואת גרידת השוקולד. חוזרים על הפעולה עם שכבת טורט נוספת ועליה קצפת וכיו"ב. מוסיפים את הטורט האחרון, עליו מזלפים יפה את הקצפת, מעל את גרידת השוקולד ומעט אבקת סוכר לקישוט. בעזרת כף יוצקים רוטב מסביב לטורט ומקשטים בתפרחת נענע.

מרכיבים
בסיס של עוגת טורט וניל קנוי ממנו קורצים 3 לבבות בקוטר 10 ס"מ (ניתן להכין בבית לפי מתכון טורט וניל בסיסי)
2 מכלי שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל משובחת
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה
גבעול טימין
חצי כוס פירות יער מהסוגים- אוכמניות, דומדמניות ופטל יער (רצוי טרי, אפשר קפוא).
חצי כוס חלב
50 גרם שוקולד חלב מגורר בפומפיה

הכנת הקצפת
למיקסר יוצקים שמנת מתוקה קרה, מוסיפים תמצית וניל.

להקציף עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה. מוסיפים סוכר עד לקבלת מסה מוצקה. מקררים.

הכנת הרוטב
ממיסים חמאה, מוסיפים גבעול טימין לחצי דקה ומוציאים אותו.

מוסיפים פירות יער, מאדים כדקה, מוסיפים חלב, טוחנים בבלנדר, מסננים ומקררים.

הרכבת המנה
על צלחת עגולה מניחים שכבת טורט ראשונה, בעזרת שק זילוף מזלפים קצפת לשכבה אחידה וחלקה בעובי סנטימטר.

מפזרים מעט אוכמניות טריות או תותים פרוסים ואת גרידת השוקולד.

חוזרים על הפעולה עם שכבת טורט נוספת ועליה קצפת וכיו"ב.

מוסיפים את הטורט האחרון, עליו מזלפים יפה את הקצפת, מעל את גרידת השוקולד ומעט אבקת סוכר לקישוט.

בעזרת כף יוצקים רוטב מסביב לטורט ומקשטים בתפרחת נענע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר