fbpx

עוגת אהבה פרסית

בתמונה השחקנית סיליה אימרי מחזיקה עוגת אהבה פרסית מתוך הסרט געגועים מתוקים
מתכון מתוק מתוך הסרט החדש 'געגועים מתוקים' שמציג מבחר מיצירותיו של השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי אשר שימש יועץ קולינרי להפקה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

ב- 30.12.2021 יעלה בבתי הקולנוע בישראל הסרט 'געגועים מתוקים' – דרמה עם טעם מתוק במיוחד. לצד השחקנים סיליה אימרי, שאנון טרבט, שלי קון, ביל פטרסון ורופרט פנרי-ג'ונס, מככבים בסרט גם הקינוחים אותם הכין השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי, אשר שימש יועץ קולינרי להפקה ויצירות מטבחו מוצגות בסרט באופן מעורר תיאבון

 אביזרים: תבנית עוגת באנט 25-23 ס"מ, מיקסר או מיקסר ידני. זמן הכנה: פחות מ-30  דקות, זמן אפייה: 30 עד 60 דקות

רכיבים ל-10-8 עוגיות

200 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת, ועוד חמאה מומסת לשימון

225 גרם סוכר חום

4 ביצים

1/2 לימון מגורר וגם את המיץ שלו

1/2 תפוז מגורר ואת המיץ שלו

2 כפיות מי ורדים או מי פריחת תפוזים

150 גרם קמח רגיל, ועוד כמות לפיזור קמח על משטח העבודה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית הל טחון או קינמון

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם פיסטוקים טחונים

3 כפות שמנת חמוצה או יוגורט טבעי

לקישוט

175-150 גרם אבקת סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

1 כף מיץ תפוזים

כמה טיפות מי ורדים

1 כף עלי ורדים מיובשים אכילים, או טריים אם יש

25 גרם פיסטוקים שבורים דק

בתמונה השחקנית סיליה אימרי מחזיקה עוגת אהבה פרסית מתוך הסרט געגועים מתוקים

אופן ההכנה

חממו מראש את התנור ל- 170-160 מעלות.

מרחו את החמאה המומסת על תבנית הבאנט, שימו לב להגיע לכל פינה.

קמחו את התבנית, נערו כדי לפזר את הקמח ולאחר מכן הפכו את התבנית כדי להיפטר מקמח מיותר.

במיקסר ידני חשמלי בחשו יחד את החמאה והסוכר במשך כ-5 דקות עד שהתערובת נעשית חיוורת ואוורירית (לחלופין השתמשו במיקסר מוחזק ביד ובקערת בחישה גדולה).

בהדרגה הוסיפו את הביצים, ערבבו היטב וגרדו מצידי הקערה עם מרית גמישה בין הוספה להוספה.

הוסיפו את גרד הלימונים והתפוזים, המיצים, מי הוורדים, וערבבו שוב.

סננו לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, והה.

הוסיפו את השקדים הטחונים, הפיסטוקים, והשמנת החמוצה וערבבו היטב.

בחשו בתערובת, צקו אותה לתבנית האפייה ומרחו באופן שווה בעזרת הכף.

אפו במשך 40-35 דקות או עד שהעוגה התנפחה היטב וקיסם שמוכנס אליה באמצע ייצא נקי.

השאירו אותה להתקרר בתבנית במשך כ- 2 דקות, ואז בזהירות הפכו אותה על רשת אפייה כדי שתתקרר לחלוטין.

לקישוט

ערבבו היטב את אבקת הסוכר עם מספיק מיץ לימון ותפוזים כדי לקבל קרם חלק וסמיך, אך שעדיין ניתן לצקת אותו.

הוסיפו מעט טיפות מי ורדים בשביל הטעם.

בזהירות פזרו את הקרם מעל העוגה, ותנו לו לזרום לצדדים. השאירו למשך 5-3 דקות כדי שהקרם ייצמד, ואז פזרו מעל עלי ורדים ופיסטוקים שבורים.

השאירו את העוגה לנוח לפני הגשה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר