עוגת אוראו וגבינה עם משמשים

כשחום הקיץ עולה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לקינוח קיצי של עוגת גבינה ואוראו עם נגיעות משמש לאוהבי הקינוחים המושחתים

מניחים את עיגולי השוקולד המריר מקדימה ומציירים שתי עיניים עם שוקולד לבן מומס בעזרת קיסם שיניים

רכיבים ל-5-6 מנות

24 עוגיות אוראו שלמות

40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

450 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

175 גרם סוכר

55 גרם שמנת חמוצה או יוגורט רגיל בטמפרטורת החדר

5 מ"ל תמצית וניל

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

3 משמשים

50 גרם ריבת משמש

70 גרם שוקולד מריר לקינוחים

5 גרם שוקולד לבן לקינוחים

10-12 פרוסות שקדים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 160 מעלות (חום עליון ותחתון).

להכנת הבסיס

טוחנים את עוגיות האוראו במעבד מזון.

מוסיפים את החמאה בטמפרטורת החדר או מומסת.

טוחנים שוב עד קבלת תערובת אחידה.

מרדדים את העיסה בתבנית מלבנית שרופדה בנייר כסף בתחתית (גודל 32 על 12  ס"מ עם בסיס נשלף).

מניחים בצד.

להכנת המלית

מוזגים את גבינת השמנת לקערה.

מוסיפים סוכר ומקציפים עם מקצף חשמלי במהירות הנמוכה ביותר עד קבלת קרם.

מוסיפים את תמצית הווניל ואת השמנת החמוצה.

מקציפים שוב עד קבלת תערובת אחידה.

לבסוף, תוך כדי המשך הקצפה מוסיפים את הביצים אחת אחת עד קבלת תערובת אחידה.

יוצקים את המלית על בסיס האוראו.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך 35 דקות.

מוציאים ומצננים לחלוטין לפני האחסון במקרר.

קישוט והרכבה

בינתיים הכינו את הקישוט:

ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בטמפרטורה נמוכה.

מכניסים לשקית זילוף.

חותכים את המשמשים לשניים, מסירים גלעינים ומניחים על דף נייר אפייה.

מציירים קווים על המשמש מקצה לקצה עם השוקולד.

יוצרים 5 או 6 עיגולים ומכניסים למקרר.

כשהעוגה קרה מכסים בריבת המשמש.

מסדרים את המשמשים מלמעלה במרחק שווה ביניהם.

מניחים את עיגולי השוקולד המריר מקדימה.

מציירים שתי עיניים עם שוקולד לבן מומס בעזרת קיסם שיניים.

בעזרת סכין חדה יוצרים שני חתכים בחלקו המרכזי של כל משמש.

מכניסים עלה שקד בתוך כל חתך.

מצננים במקרר עד להגשה.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה