מתכון אייריש קרים:
להניח פרוסת ג'נואז בתוך תבנית קפיצית 26
להרטיב בסירופ סוכר וליקר אייריש קרים
המצרכים הדרושים להכנת הג'נואז:
6 ביצים
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
30 גרם חמאה
250 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
½ כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
להמיס חמאה ולקרר
לנפות קמח + אבקת אפייה
לחמם ביצים + סוכר ל- 50 מעלות.
להקציף ביצים+ סוכר במהירות גבוהה כ- 4 דקות
להוריד המהירות לבינונית לעוד 3 דקות
להוסיף הקמח
בסוף להוסיף חמאה
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
הכנת המוס:
להמיס בסיר 80 גרם חמאה + 150 גרם שוקולד לבן
להוריד מהאש ולהוסיף חלמונים ו- 5 כפות אייריש קרים
להקציף 6 חלבונים + 3 כפות סוכר
להוסיף לתערובת השוקולד
להקציף 250 גרם שמנת מתוקה
להוסיף לתערובת הנ"ל
למזוג מחצית מהמוס על הג'נואז,
להניח מרנג בקוטר 22,
למזוג את המחצית השנייה של המוס,
להקפיא.
שעה וחצי לפני ההגשה להקציף 100 מ"ל שמנת מתוקה ולמרוח על העוגה.
להוציא את העוגה מהתבנית ולסדר מעל אצבעות מרנג.
לשמור במקרר.