עוגת גבינה אוורירית ולימונית ללא גלוטן

מתכון של השפית-קונדיטורית עינת מזור לחג השבועות, עבור קמח "כרגיל" ללא גלוטן

ניתן לפזר גרידת לימון לקבלת טעם רענן, או תוספות אחרות כגון מרשמלו או פירות העונה
ניתן לפזר גרידת לימון לקבלת טעם רענן, או תוספות אחרות כגון מרשמלו או פירות העונה

חומרים ל־12 פרוסות:

לקלתית

200 גרם פתי בר ללא גלוטן (או עוגיות לתה ללא גלוטן)

100 גרם חמאה

¼ כוס סוכר

למילוי הגבינה

150  גרם חמאה רכה

¾  כוס סוכר

4  ביצים L בטמפרטורת החדר

3  כפות קמח "כרגיל"- רב תכליתי (או קמח טפיוקה + ½ כפית קסנטאן(

מיץ סחוט מ־½ לימון

600  גרם גבינת פילדלפיה

2 כפות חלב

2  כפיות תמצית וניל אבקת סוכר, לפיזור על העוגה

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל־175 מעלות.

מרסקים את העוגיות לפירורים (בבלנדר או ידנית).

ממסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים לעוגיות יחד עם הסוכר ומערבבים.

משטחים את התערובת על גבי בסיס תבנית 24 ס"מ עם תחתית מתפרקת.

מהדקים היטב ואופים למשך 10 דקות.

מוציאים ומצננים.

מורידים את טמפרטורת התנור ל־165 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר.

מוסיפים את הביצים אחת־אחת תוך כדי ערבוב.

מערבבים את הקמח עם הקסנטאן גאם ומוסיפים לקערה.

מוסיפים גם את מיץ הלימון וגרידת התפוז ומערבבים.

בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם החלב ותמצית הווניל.

מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים.

מעבירים את התערובת מעל הבסיס ואופים למשך כשעה וחצי, עד להזהבה והתייצבות העוגה.

מכניסים את העוגה למקרר ל־6 שעות.

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפ אפייה

למניעת בקעים על פני העוגה, הניחו לצד העוגה שבתנור תבנית אינגליש קייק עם מים. המים ייצרו אדים בתנור וימנעו את ההתבקעות.

ניתן לפזר גרידת לימון לקבלת טעם רענן, או תוספות אחרות כגון מרשמלו או פירות העונה.

התערובות קלות להכנה ומאפשרות לחולי צליאק ולשוחרי בריאות, אפיית עוגות ללא גלוטן כמו מקונדיטוריה במטבח הפרטי
התערובות קלות להכנה ומאפשרות לחולי צליאק ולשוחרי בריאות, אפיית עוגות ללא גלוטן כמו מקונדיטוריה במטבח הפרטי

על תערובות "כרגיל" ללא גלוטן

חברת אשבל והשפית עינת מזור מציעים סדרה של "תערובות כרגיל" לאפיית עוגות ללא גלוטן. התערובות קלות להכנה ומאפשרות לחולי צליאק ולשוחרי בריאות, אפיית עוגות ללא גלוטן כמו מקונדיטוריה במטבח הפרטי.  תערובות העוגות מתווספות לסדרת הקמחים "כרגיל" ללא גלוטן (רב תכליתי ולחם ומאפי שמרים),  אשר פותחו ע"י השפית עינת מזור. תערובת כרגיל אינה מכילה חלב, אגוזים וחומרים משמרים.  בעלת תקני איכות בינלאומיים עם תנאי ייצור נקיים מגלוטן, קטנים מ- 20 PPM. כשרות בד"ץ למהדרין של הרב רובין.  היצרן חברת אשבל. משקל 450 גרם.  המחיר 19.90 ₪. להשיג את התערובות החדשות ברשתות שיווק מובילות ובחנויות טבע.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה