עוגה בקוטר 26 ס"מ וגובה 6 ס"מ
חומרים למלית:
250 גרם גבינה 9%
750 גרם גבינת ריקוטה
600 גרם שמנת חמוצה
5 ביצים שלמות
מיץ מלימון אחד
370 גרם סוכר
100 גרם קמח
לקרמבל שקדים:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם שקד גרוס
100 גרם סוכר
100 גרם קמח
לזיגוג שמנת חמוצה:
450 גרם שמנת חמוצה
140 גרם אבקת סוכר
גרידת תפוז
גרידת לימון
אופן הכנת הקרמבל:
מעבדים את כל חומרי הקרמבל במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים.
מפזרים בתחתית התבנית ואופים בחום של 155 מעלות למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומהדקים את הקרמבל האפוי לתבנית בעזרת כף.
אופן הכנת המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית כאשר את הקמח מכניסים אחרון.
יוצקים מעל הקרמבל האפוי ומכניסים לתנור ל- 10 דקות אפייה ב- 250 מעלות.
כעבור 10 דקות מורידים את חום התנור ל150- מעלות ופותחים מעט את דלת התנור.
ממשיכים אפייה למשך 40 דקות נוספות.
אופן הכנת הזיגוג:
מערבבים את חומרי הזיגוג
יוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמימה.
צילום: שי אפגין