עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופירורי בצק חמאה

 

חומרים לבצק:
100 ג' סוכר
200 ג' חמאה
300 ג' קמח מנופה
1 ביצה

אופן הההכנה: 
לעבד חמאה עם סוכר וביצה ולקשור עם הקמח לבצק אחיד.
להניח בקירור מספר דקות,
לרדד לעובי 1/2 ס"מ ולרפד את בסיס התבנית ושולייה.
לאפות בתנור בחום 180 מעלות עד לחצי הזהבה.
 את השאריות גם לאפות עד להשחמה ולרסק.

חומרי המלית:
500 ג' גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים
400 ג' שמנת חמוצה
4 חלמונים
גרידת לימון 1
תמצית וניל טהורה
300 ג' חלב
יש לערבב את כל החומרים בקערה.

7 חלבונים
150 ג' סוכר
קורט מלח
להקציף עד לקבלת קצף יציב ולעטוף עם הגבינה.
לצקת מעל הבסיס בתבנית ולאפות עד להזהבה.
לשחרר את הדפנות של העוגה בעזרת סכין ולהמשיך באפייה עוד כ- 1 שעה.

400 ג' שמנת חמוצה
100 ג' סוכר
לערבב ולצקת על העוגה בעודה חמה,
לאפות עוד 5 דקות ולצנן לגמרי .
לפזר פירורים ולפרוס למנות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה