עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

לקראת חג השבועות מציע מותג מאסטר שף מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה (כי חלק ניכר מהן ללא אפייה) שמשאירה טעם של עוד

משחררים את העוגה הקרה מהתבנית. מזלפים עליה שפיצים קטנים של קרם ריבת חלב או מורחים עליה בצורה דקורטיבית קרם ריבת חלב. צילום אסף אמברם

חומרים לעוגה בקוטר 24 ס״מ

לקלתית

200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס מרוסקות

80 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה

750 מ״ל גבינה לבנה 9%

2 גביעים שמנת חמוצה

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 חבילה פודינג וניל כמו של מאסטר שף עם גרגירי וניל

לקרם ריבת חלב

1 מכל שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

120 גרם ריבת חלב

צילום אסף אמברם
צילום אסף אמברם

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת.

מהדקים לכיסוי תחתית התבנית ו- 1 ס״מ מהדפנות.

מעבירים להקפאה לרבע שעה.

מכינים את מלית הגבינה

מערבלים במיקסר (או בעזרת מטרפה) גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ופודינג וניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה.

מרכיבים ואופים

מחממים תנור ל-190 מעלות.

יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 15 דקות.

מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שמתייצבת בשוליים והמרכז נותר רוטט (המרכז יתייצב אחרי שהעוגה תתקרר).

בסיום האפייה פותחים חלקית את דלת התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו. מוציאים ומקררים עוד שעה בחוץ.

מכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות ועדיף 6 שעות.

מכינים קרם ריבת חלב

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר במיקסר לקבלת קצפת יציבה.

מוסיפים את ריבת החלב בהדרגה ומקפלים אותה פנימה בתנועות עדינות כדי לא לפגוע במרקם של הקצפת.

מקשטים את העוגה

משחררים את העוגה הקרה מהתבנית.

מזלפים עליה שפיצים קטנים של קרם ריבת חלב.

או: מורחים עליה בצורה דקורטיבית קרם ריבת חלב

(אפשר ליצור מראה גלי בעזרת כף).

שומרים את העוגה מכוסה בקירור עד להגשה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה