עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב

מצרכיםהתחתית200 גרם פירורי בסקוויט (כגון פתי בר)70 גרם חמאה מומסתהמלית750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז4 ביצים 100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר "קונדיטור"-גלעם 80 גרם אבקת פודינג נמס בטעם וניל300 גרם (מיכל וחצי) שמנת חמוצה30 גרם (3 שקיות) סוכר וניל "קונדיטור"-גלעם1 כפית קליפת לימון מגוררת.הציפוי400 גרם (אחד ושני שליש מיכלים) שמנת מתוקה50 גרם אבקת סוכר "קונדיטור"-גלעם200 גרם סירופ ריבת חלב או ריבת חלב "קונדיטור"-גלעםאופן ההכנה1. מחממים תנור ל-200oC. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים חמים.2. מערבבים את פירורי הביסקוויט עם החמאה המומסת ומרפדים תבנית אפיה עגולה רגילה ("26) בתערובת הפירורים.3. מערבלים את חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה ויוצקים את תערובת הגבינה על גבי תחתית הביסקוויטים.4. אופים במשך 10 דקות, מורידים את הטמפ' ל-180oC וממשיכים לאפות עד ששולי העוגה מזהיבים והמרכז עדיין רך ולא יציב.5. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור לסדק צר ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו במשך כחצי שעה.6. מוציאים את העוגה ולאחר צינונה מכניסים אותה למקרר.7. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר. כשהשמנת מתחילה להתייצב מוסיפים 100 גרם סירופ ריבת חלב או ריבת חלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.8. מקפלים לתוך הקצפת את שאר סירופ ריבת החלב או ריבת החלב.9. מורחים את הציפוי על העוגה.10. ניתן לעטר בשוקולד מגורר.

מצרכים

התחתית
200 גרם פירורי בסקוויט (כגון פתי בר)
70 גרם חמאה מומסת

המלית
750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
4 ביצים
100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר "קונדיטור"-גלעם
80 גרם אבקת פודינג נמס בטעם וניל
300 גרם (מיכל וחצי) שמנת חמוצה
30 גרם (3 שקיות) סוכר וניל "קונדיטור"-גלעם
1 כפית קליפת לימון מגוררת.

הציפוי
400 גרם (אחד ושני שליש מיכלים) שמנת מתוקה
50 גרם אבקת סוכר "קונדיטור"-גלעם
200 גרם סירופ ריבת חלב או ריבת חלב "קונדיטור"-גלעם

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200oC. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים חמים.

2. מערבבים את פירורי הביסקוויט עם החמאה המומסת ומרפדים תבנית אפיה עגולה רגילה ("26) בתערובת הפירורים.

3. מערבלים את חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה ויוצקים את תערובת הגבינה על גבי תחתית הביסקוויטים.

4. אופים במשך 10 דקות, מורידים את הטמפ' ל-180oC וממשיכים לאפות עד ששולי העוגה מזהיבים והמרכז עדיין רך ולא יציב.

5. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור לסדק צר ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו במשך כחצי שעה.

6. מוציאים את העוגה ולאחר צינונה מכניסים אותה למקרר.

7. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר. כשהשמנת מתחילה להתייצב מוסיפים 100 גרם סירופ ריבת חלב או ריבת חלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

8. מקפלים לתוך הקצפת את שאר סירופ ריבת החלב או ריבת החלב.

9. מורחים את הציפוי על העוגה.

10. ניתן לעטר בשוקולד מגורר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר