עוגת גבינה אפויה קלאסית ללא גלוטן

תום פרנץ, שף הבית של קונסטרוקטה, מציע מתכון לעוגה קלה להכנה שתמיד מצליחה, ללא גלוטן ללא בצק כך שיש רק מרקם נוח ונעים כל כך של הגבינה האפויה

למשקיענים: מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר. מיישרים באופן אחיד על העוגה או בזילוף עדין. צילום תום פרנץ

תום פרנץ מבטיח תוצאה מושלמת. עקבו אחר ההוראות וייצא לכם פיקס. אל תתפתו לחשוב שהיא לא אפויה ותפתחו את התנור – אם אפיתם בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 50 דקות, העוגה אפויה. אין צורך לפתוח את התנור -סוד ההצלחה של המרקם הנימוח הוא לתת לה להצטנן בתנור כבוי, לנוח ולצנוח מעט לאט בקצב שלה. הסבלנות משתלמת במקרה הזה, והנה ההבדל בין עוגה טעימה לעוגה מושלמת מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר. ומיישרים באופן אחיד על העוגה או בזילוף עדין.

מצרכים לתבנית 26

750 גרם גבינה לבנה 5%
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
¾ כוס סוכר לבן 150 גרם
5 ביצים L
½ שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל ( 40 גרם)

לציפוי

אבקת סוכר
או מכל שמנת לקצפת – מוקצפת עם 2 כפות סוכר

צילום תום פרנץ

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

את החלבונים מעבירים לקערת המיקסר.

את החלמונים מעבירים לקערה גדולה.
לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה ואבקת הפודינג.

מערבבים היטב.
מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר תוך הוספת הסוכר בהדרגה.

מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את הקצף בזהירות לתערובת הגבינה.
יוצקים את התערובת לתבנית.

מכניסים לתנור החם לאפייה של 50 דקות עד שמזהיבה יפה.

מכבים את התנור בתום האפייה אך לא מוציאים את העוגה.

מניחים לה להצטנן בתנור.

הגשה

מגישים עם אבקת סוכר מפודרת יפה מעל.

למשקיענים

מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר. ומיישרים באופן אחיד על העוגה או בזילוף עדין.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה