עוגת גבינה אפויה קלאסית עם רוטב פטל

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מלתחתיתעיגול בצק פריך- אפוי, בקוטר התבניתלמלית גבינה750 גרם גבינה 9 אחוזקליפה מגוררת מלימון אחד5 ביצים, מופרדות1 כוס סוכר4 כפות קמח2 כפות קורנפלור1 כוס חלבאבקת סוכר, להגשהאופן ההכנהמחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים גבינה עם קליפת לימון, חלמונים וחצי כוס סוכר. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. במיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לרפד את הדפנות ברצועת נייר אפייה גבוהה מעט מדפנות התבנית, כדי לתת תמיכה לעוגה והיא תתקבל גבוהה), מעל הבסיס האפוי.אופים שעה ורבע עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם רוטב פטל. רוטב פטל250 גרם פטל טרי (אפשר קפוא, ומופשר)2-3 כפות סוכר (לפי הטעם)1 כפית מיץ לימוןטוחנים יחד במעבד מזון עד לקבלת רסק פרי. אפשר לדלל במעט מים אם רוצים, ואם מעדיפים רוטב חלק, מסננים. שומרים במקרר עד ההגשה.

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

לתחתית
עיגול בצק פריך- אפוי, בקוטר התבנית

למלית גבינה
750 גרם גבינה 9 אחוז
קליפה מגוררת מלימון אחד
5 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
1 כוס חלב
אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים גבינה עם קליפת לימון, חלמונים וחצי כוס סוכר. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב ומערבבים היטב.

במיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לרפד את הדפנות ברצועת נייר אפייה גבוהה מעט מדפנות התבנית, כדי לתת תמיכה לעוגה והיא תתקבל גבוהה), מעל הבסיס האפוי.

אופים שעה ורבע עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם רוטב פטל.

רוטב פטל
250 גרם פטל טרי (אפשר קפוא, ומופשר)
2-3 כפות סוכר (לפי הטעם)
1 כפית מיץ לימון

טוחנים יחד במעבד מזון עד לקבלת רסק פרי. אפשר לדלל במעט מים אם רוצים, ואם מעדיפים רוטב חלק, מסננים. שומרים במקרר עד ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר