עוגת גבינה אפויה של אסטלה עם פודינג וגרגירי וניל

מתכון של אסטלה, בעלת בית ספר לאפייה ושופטת בתכנית הטלוויזיה בייק אוף עבור מותג "מאסטר שף". עם כל הגל של עוגות גבינה שמשלבות מוטיבים מודרניים עדיין הפופולרית והאהובה ביותר לחג השבועות היא עוגת הגבינה האפויה הקלאסית

בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב. מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות. צילום אסף אמברם
בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב. מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות. צילום אסף אמברם

אביזר

תבנית בקוטר 24 ס"מ

חומרים

לבצק פריך

300 גרם קמח כמו של "מאסטר שף"

קורט מלח

150 גרם חמאה קרה בקוביות (3/4 חבילה)

100 גרם (6 כפות) אבקת סוכר

30 גרם (2 כפות) שקדים טחונים

1 חלמון

אסטלה. צילום נמרוד גיינשר
אסטלה. צילום נמרוד גיינשר

למלית גבינה

150 גרם שמנת חמוצה

1 חבילה פודינג וניל כמו של "מאסטר שף" עם גרגירי וניל אמיתי

300 גרם גבינת שמנת

600 גרם גבינה לבנה 9% שומן

40 גרם חלמונים (2 חלמונים)

33 גרם (3 כפות) סוכר

3 חלבונים

140 גרם סוכר (כ-3/4 כוס)

צילום אסף אמברם
צילום אסף אמברם

אופן ההכנה

מכינים בצק פריך

במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים.

מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט.

מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ.

מניחים נייר אפייה על הקלתית.

מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

מכינים את מלית הגבינה

בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג.

מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.

מקציפים חלמונים וסוכר  לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש.

מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות.

עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף, יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים.

אפיית העוגה

מחממים תנור ל-230 מעלות.

אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום.

מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין.

מורידים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.

מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה