עוגת גבינה אפויה

חומרים:תחתית:1 כוס קמח4 כפות אבקת סוכר100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות2 חלמוניםעוגת גבינה:750 גרם גבינה לבנה 5% 250 גרם גבינת שמנת 6 חלמונים1/2 כוס סוכר6 כפות קורנפלור מנופה 5 כפות קמח מנופה 2/3 כוס חלב50 גרם חמאה מומסת6 חלבונים2/3 כוס סוכרפיסטוק טחון, גרנולה לקישוט אופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות.במעבד מזון עם להב חדה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.אופים 15-10 דקות, עד לקבלת תחתית זהובה.מניחים בצד לצינון.עוגת גבינה:מעלים את חום התנור ל-240 מעלות.טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, וחצי כוס מהסוכר. מוסיפים יחד את הקורנפלור וקמח לתערובת הגבינה.וטורפים היטב עד שאין גושים.מוסיפים חלב וחמאה מומסת, וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה. מקציפים חלבונים במיקסר עד לקבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה 2/3 כוס סוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה. מקפלים את יתרת הקצף בעדינות לקבלת תערובת אוורירית מאוד ואחידה. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית מעל התחתית האפויה. אופים את העוגה 10-12 דקות, עד שפניה משחימים, ונוצר קרום יציב ויבש מלמעלה. מוציאים את העוגה מהתנור ומנמיכים את התנור לחום של 160 מעלות.מחזירים את העוגה לתנור למשך שעה.מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. ולאחר מכן מקררים.פורסים משולשים מן העוגה וטובלים את דופן העוגה בגרנולה או פיסטוק טחון,ומגישים.

חומרים:
תחתית:
1 כוס קמח
4 כפות אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים

עוגת גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
6 כפות קורנפלור מנופה
5 כפות קמח מנופה
2/3 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
6 חלבונים
2/3 כוס סוכר
פיסטוק טחון, גרנולה לקישוט

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב חדה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים חלמון ומים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.
מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 15-10 דקות, עד לקבלת תחתית זהובה.
מניחים בצד לצינון.

עוגת גבינה:
מעלים את חום התנור ל-240 מעלות.
טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, וחצי כוס מהסוכר.
מוסיפים יחד את הקורנפלור וקמח לתערובת הגבינה.
וטורפים היטב עד שאין גושים.
מוסיפים חלב וחמאה מומסת, וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה. 
מקציפים חלבונים במיקסר עד לקבלת קצף רך.
מוסיפים בהדרגה 2/3 כוס סוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
טורפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה.
מקפלים את יתרת הקצף בעדינות לקבלת תערובת אוורירית מאוד ואחידה.
יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית מעל התחתית האפויה.
אופים את העוגה 10-12 דקות, עד שפניה משחימים, ונוצר קרום יציב ויבש מלמעלה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומנמיכים את התנור לחום של 160 מעלות.
מחזירים את העוגה לתנור למשך שעה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. ולאחר מכן מקררים.
פורסים משולשים מן העוגה וטובלים את דופן העוגה בגרנולה או פיסטוק טחון,
ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר