עוגת גבינה ופירורים ללא אפיה

זוהי ללא ספק אחת העוגות האהובות בארץ, וצמחו לה המון גרסאות וגיוונים מעניינים.לפניכם עוגת גבינה ללא אפייה קלה להכנה, ועם זאת מרשימה ומתאימה גם לאירועים חגיגיים. רצוי להכינה שש עד שבע שעות לפני ההגשה, כדי לאפשר למרקמה להתייצב ולטעמה להשתבח. העוגה מתאימה להקפאה.תבנית: קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ, משומנתחומרים:לתחתית העוגה:1.5 כוסות פירורי ביסקוויטים100 גרם חמאה, מומסתחומרים למלית:2 גביעי גבינה לבנה (5% שומן) 500 גרם¾ כוס סוכר1 שקית ג'לטין (14 גרם)¼ כוס מים קרים¼ כוס מים חמים2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)4 כפות סוכרלעיטור:פירורי בצק מהבסיסאופן ההכנה:להכנת תחתית העוגה:מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים שלושה רבעים מכמות הבצק על התבנית ושומרים את הרבע הנותר לציפוי העוגה.להכנת המלית:מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר. בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים.מוסיפים את המים החמים ומבשלים כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה. מצננים מעט ובוחשים אל תוך הגבינה.מקציפים את השמנת המתוקה במערבל חשמלי תוך הוספת 4 כפות סוכר, ומקפלים אל תערובת הגבינה.יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים.מקררים 20 דקות ומפזרים מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים.מאחסנים במקרר כ-  3 שעות לפני ההגשה.לגיוון אפשר לוותר על הכנת פירורי הבצק ולהשתמש בבסיס טורט מוכן.בתום הקירור מעטרים בפרוסות אפרסקים משומרים.רוצים להכין עוגת פירורים ללא ג'לטין?מקציפים במערבל חשמלי 2 מכלי שמנת מתוקה עם ¾ כוס סוכר ו- ½ כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הגבינות: 250 גרם גבינה לבנה 5%, 250 גרם גבינהלבנה 9% ו- 250  גרם גבינת שמנת 30% . מוסיפים  1/2 כפית תמצית וניל וכפית קליפת לימון מגוררת. יוצקים את התערובת על בסיס ביסקוויטים או על בצק פריך.מצננים במקרר כ- 3 שעות.מעטרים בפירות טריים – תותים, מנגו או קיווי חתוכים, או באפרסקים ומשמשיםמשומרים. בוזקים מעט אבקת סוכר.מתוך "ספר העוגות" של פסקל פרץ-רובין – www.pascalpr.co.il, הוצאת קוראיםצלם אנטולי מיכאלו

זוהי ללא ספק אחת העוגות האהובות בארץ, וצמחו לה המון גרסאות וגיוונים מעניינים.
לפניכם עוגת גבינה ללא אפייה קלה להכנה, ועם זאת מרשימה ומתאימה גם לאירועים חגיגיים. רצוי להכינה שש עד שבע שעות לפני ההגשה, כדי לאפשר למרקמה להתייצב ולטעמה להשתבח. העוגה מתאימה להקפאה.

תבנית: קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ, משומנת

חומרים:
לתחתית העוגה:
1.5 כוסות פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה, מומסת

חומרים למלית:
2 גביעי גבינה לבנה (5% שומן) 500 גרם
¾ כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
¼ כוס מים קרים
¼ כוס מים חמים
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
4 כפות סוכר

לעיטור:
פירורי בצק מהבסיס

אופן ההכנה:
להכנת תחתית העוגה:
מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת.
מהדקים שלושה רבעים מכמות הבצק על התבנית ושומרים את הרבע הנותר לציפוי העוגה.

להכנת המלית:
מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר.
בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים.
מוסיפים את המים החמים ומבשלים כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה. מצננים מעט ובוחשים אל תוך הגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה במערבל חשמלי תוך הוספת 4 כפות סוכר, ומקפלים אל תערובת הגבינה.
יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים.
מקררים 20 דקות ומפזרים מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים.
מאחסנים במקרר כ-  3 שעות לפני ההגשה.

לגיוון אפשר לוותר על הכנת פירורי הבצק ולהשתמש בבסיס טורט מוכן.
בתום הקירור מעטרים בפרוסות אפרסקים משומרים.

רוצים להכין עוגת פירורים ללא ג'לטין?
מקציפים במערבל חשמלי 2 מכלי שמנת מתוקה עם ¾ כוס סוכר ו- ½ כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים תוך כדי הקצפה את הגבינות: 250 גרם גבינה לבנה 5%, 250 גרם גבינה
לבנה 9% ו- 250  גרם גבינת שמנת 30% .
מוסיפים  1/2 כפית תמצית וניל וכפית קליפת לימון מגוררת.
יוצקים את התערובת על בסיס ביסקוויטים או על בצק פריך.
מצננים במקרר כ- 3 שעות.
מעטרים בפירות טריים – תותים, מנגו או קיווי חתוכים, או באפרסקים ומשמשים
משומרים.
בוזקים מעט אבקת סוכר.

מתוך "ספר העוגות" של פסקל פרץ-רובין – www.pascalpr.co.il,
הוצאת קוראים

צלם אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר