עוגת גבינה ושוקולד

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:לקלתית:25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר50 גרם חמאה65 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח10 גרם (כף) אבקת קקאולמלית:120 מ"ל( חצי כוס) שמנת מתוקה120 גרם שוקולד לבן קצוץ100 גרם גבינה לבנה 90 מ"ל (2/3 מיכל) שמנת חמוצה100 גרם גבינת שמנת 30 גרם (1/4 כוס פחות כף) סוכרמעט תמצית וניל2 ביצים מס' 220 גרם (2 כפות) קמחלציפוי:50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמנת מתוקה10 גרם גלוקוזה10 גרם (1 כף) סוכר50 גרם שוקולד מריר קצוץ10 גרם חמאהאופן ההכנה:מכינים את הקלתית: מעבדים את כל החומרים, למעט חלמון, במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלמון ומערבלים עד להתגבשות כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.מחממים תנור ל-170 מעלות.מרדדים ומרפדים את התבנית. אופים את הקלתית כ-15 דקות עד להזהבה קלה.מחממים תנור ל-160 מעלות.מכינים את המלית: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר.מערבלים קלות גבינות ושמנת חמוצה עם וניל סוכר. מוסיפים ביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את השוקולד ומערבלים. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.יוצקים על הקלתית ואופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה יציבה בצדדים ורוטטת במרכז. מצננים לטמפרטורת החדר.מכינים את הציפוי: מצפים ומקררים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, גלוקוזה וסוכר. יוצקים על השוקולד ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבבים, עד שהיא נטמעת בתערובת.יוצקים את הציפוי על העוגה מכל צידיה.מעבירים למקרר למשך הלילה.לחם טאטי דרך השלום 53, גבעתייםרחוב אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהודטלפון רב קווי להזמנות: 03-5392500

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
לקלתית:
25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
50 גרם חמאה
65 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח
10 גרם (כף) אבקת קקאו

למלית:
120 מ"ל( חצי כוס) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 גרם גבינה לבנה 9%
120 מ"ל (2/3 מיכל) שמנת חמוצה
100 גרם גבינת שמנת 30%
40 גרם (1/4 כוס פחות כף) סוכר
מעט תמצית וניל
2 ביצים מס' 2
20 גרם (2 כפות) קמח

לציפוי:
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמנת מתוקה
10 גרם גלוקוזה
10 גרם (1 כף) סוכר
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
10 גרם חמאה

אופן ההכנה:
מכינים את הקלתית:
מעבדים את כל החומרים, למעט חלמון, במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלמון ומערבלים עד להתגבשות כדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרדדים ומרפדים את התבנית. אופים את הקלתית כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכינים את המלית:
מביאים שמנת מתוקה לרתיחה.
יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
מצננים לטמפרטורת החדר.
מערבלים קלות גבינות ושמנת חמוצה עם וניל סוכר.
מוסיפים ביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות בתערובת.
מוסיפים את השוקולד ומערבלים.
מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים על הקלתית ואופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה יציבה בצדדים ורוטטת במרכז.
מצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים את הציפוי:
מצפים ומקררים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, גלוקוזה וסוכר.
יוצקים על השוקולד ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים חמאה ומערבבים, עד שהיא נטמעת בתערובת.
יוצקים את הציפוי על העוגה מכל צידיה.
מעבירים למקרר למשך הלילה.

לחם טאטי
דרך השלום 53, גבעתיים
רחוב אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד
טלפון רב קווי להזמנות: 03-5392500

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר