עוגת גבינה טבעונית עם שוקולד לבן ופירורי עוגיות אוראו

השפית אביגיל מייזליק מציעה עבור יצרנית הגבינות הטבעוניות משומשו לרגל חג שבועות מתכון לעוגת גבינה טבעונית בכוסות. העוגה על בסיס עוגיות אוראו ושוקולד לבן בשילוב ממרחי הגבינות הטבעוניות בסגנון שמנת של משומשו טעימה ומתאימה לטבעונים וגם לאלו שלא

יוצקים מהתערובת על שכבת עוגיות האוראו בכל כוס ומפוררים שכבה נוספת של עוגיות מפוררות מעל המלית. צילום חנה יודייקין

מצרכים ל-6 מנות

2  חבילות עוגיות אוראו (350 גרם)

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% כמו של משומשו (400 גרם)

1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (200 גרם)

200 גר' שוקולד לבן פרווה איכותי

1/2 כוס קצפת פרווה או קרם קוקוס

2/3  כוס סוכר

1-2 כפיות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן

צילום חנה יודייקין

אופן ההכנה

מפוררים חבילת אחת של עוגיות אוראו בתחתית של 6 כוסות שקופות.

מכינים את המלית

ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים.

במעבד מזון טוחנים יחד את הגבינות, הקצפת והסוכר.

מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות.

מערבבים בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון.

מעבדים יחד את כל התערובת.

טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות.

במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.

מרכיבים את המנה

יוצקים מהתערובת על שכבת עוגיות האוראו בכל כוס.

מפוררים שכבה נוספת של עוגיות מפוררות מעל המלית.

מכניסים את הכוסות למקפיא למשך שעתיים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה