עוגת גבינה עם חמוציות ואגוזי מלך

הודליה כצמן - מתכונאית ויוצרת תוכן, מציעה עבור רשת בתי הטבע "שקדיה" לט"ו בשבט מתכון לעוגה מומתקת רק בסירופ יאקון טהור – ממתיק 100% טבעי ואורגני שעשוי משורש מיוחד הגדל בהרי האנדים בפרו

מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מזגגים מעל סירופ יאקון. מפזרים אגוזי מלך, חמוציות ופרוסות שקד. צילום הודליה כצמן
מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מזגגים מעל סירופ יאקון. מפזרים אגוזי מלך, חמוציות ופרוסות שקד. צילום הודליה כצמן

מצרכים

½1 כוס קמח כוסמין לבן

½ כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

½ כוס שמן קוקוס

½ כוס סירופ יאקון – Yacon

½ כוס קרם קוקוס 17% שומן

½ כוס גבינת ריקוטה או טבורוג לאפיה

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

½ כוס חמוציות קפואות או מיובשות (או גם וגם)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

לזיגוג

1/4 כוס סירופ יאקון

חמוציות

חופן פרוסות שקד מולבן

 צילום הודליה כצמן

צילום הודליה כצמן

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה.

בתוך סיר בישול קטן ממיסים את שמן הקוקוס על אש קטנה.

מוסיפים את קרם הקוקוס והגבינה.

ממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 1-2 דקות עד קבלת קרם לבן חלק וללא גושים.

מורידים מהאש ומצננים.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל וסירופ היאקון.

משאירים בצד.

מעבירים את תערובת הקוקוס והגבינה לתוך קערת מיקסר ומקציפים במשך 10 דקות במהירות גבוהה.

מוסיפים את תערובת הביצים תוך כדי ערבול.

מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבול.

מוסיפים את החמוציות ואגוזי המלך ומערבבים בעזרת כף עץ.

משמנים תבנית קוגלהוף (עגולה עם חור) בקוטר 16 ס״מ.

מעבירים לתוכה את הבלילה.

אופים בחום של 175 מעלות במשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

מוציאים את העוגה מהתנור.

מיד מזגגים מעל סירופ יאקון.

מפזרים מעל אגוזי מלך, חמוציות ופרוסות שקד.

פורסים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה