עוגת גבינה עם מלית אוכמניות

מלית האוכמניות מעניקה לעוגה צבע סגלגל יפה, והעוגה מבטיחה שתקצרו מחמאות
מתכון של סיגל ברמר, בעלת הבלוג אפייה ביתית, לחברת פוליבה. מלית האוכמניות מעניקה לעוגה צבע סגלגל יפה, והעוגה מבטיחה שתקצרו מחמאות. לא קשה להכין אותה אך כדאי ורצוי להכין יום לפני ההגשה

חומרים לבסיס

2 ביצים (L)

1/2  כוס קמח תופח

1/2  כוס סוכר

3  כפיות שמן

חומרים למוס

1 מיכל גבינת מסקרפונה (250 גרם)

1 גבינה לבנה 5% (250 גרם )

2 שמנת מתוקה 38% (500 גרם סה"כ)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

1/4 כוס סוכר לבן

1 כף ג'לטין (7 גרם) + 1/4 כוס מי ברז

3/4 כוס חלב

4 כפות גדושות מלית אוכמניות (כמו של פוליבה)

שקית זילוף חד פעמית + צנתר/פיה לקישוט (איזה שרוצים)

אופן הכנת הבסיס

מקציפים ביצים שלמות  כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר.

מוסיפים בהדרגה1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה; זה בסדר).

מוסיפים ידנית: קמח תופח ו- 3 כפיות שמן, ומערבבים עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים היטב רק את התחתית של תבנית קפיצית קוטר 24 (חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית).

יוצקים את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה.

אופים  בחום של 180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי.

מקררים את העוגה.

מרטיבים את בסיס העוגה עם 1/4 כוס מים + 1 כפית סוכר.

אפשר להכין מראש את העוגה ולהקפיא. ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר
אפשר להכין מראש את העוגה ולהקפיא. ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר. צילום סיגל ברמר

אופן הכנת המוס

שמים בכוס 1 כף ג'לטין ורבע כוס מי ברז ומניחים בצד.

בקערה מערבבים יחד בעזרת כף:  גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, 1/4 כוס סוכר  ו- 4 כפות מלית אוכמניות.

מקציפים במיקסר שני מכלי שמנת מתוקה, 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ו- 3/4 כוס חלב – לקצף יציב אך לא קשה.

מוציאים  2 כפות מהקצפת לשקית זילוף עם צנתר פרח לקישוט (לא חובה).

מוסיפים את תערובת הגבינות ומחית האוכמניות לשמנת המתוקה.

לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות.

להוציא 2 כפות קרם לתוך אותה שקית זילוף.

מחממים במיקרוגל את הג'לטין לנוזל צלול כחצי דקה.

שופכים בהדרגה לקרם ומערבבים במשך  כדקה.

יוצקים את הקרם על גבי בסיס העוגה ומיישרים.

שומרים במקפיא כ-20 דקות.

מוציאים את העוגה מהמקפיא, ומזלפים פרחים מסביב לעוגה (עם הקרם בשני צבעים שהשארנו).

שומרים  במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה).

הערה

אפשר להכין מראש את העוגה ולהקפיא. ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר.

 

מלית אוכמניות ניתן להשיג בחנויות פוליבה: רמלה (העצמון 1) ובחנות הדגל החדשה בראשון לציון (חומה 2) ובאתר החברה. המחיר 8 שקלים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר